Ilyen lesz az ingatlan-ügyintézés februártól

2023. 06. 01., 14:53
Gyorsabb és hatékonyabb ügyintézést hoz jövő év február 1-től az E-ingatlan Nyilvántartás felülete. Az oldallal bármilyen földügyi eljárás intézhetővé válik elektronikusan. Ráadásul az E-ingatlan Nyilvántartás bevezetésével az ország bármely földhivatalában vagy kormányablakában intézhetjük majd a személyes ügyeket.
Fotó: Harkai György
A galéria 9 képet tartalmaz

Február 1-től sokkal egyszerűbbek és gyorsabbak lesznek az ingatlan-nyilvántartási eljárások. Az E-ingatlan Nyilvántartás című kiemelt projekt keretében létrehozott alkalmazást Kaszás Kata, a Lechner Tudásközpont főosztályvezetője, az E-ingatlan projekt szakmai vezetője mutatta be a mai napon az érdeklődőknek a Három Gúnár Rendezvényházban.

Az új rendszerrel ügyfélkapus bejelentkezés után - a magyarorszag.hu-n keresztül is - elérhető felületen az ügyfelek ingatlanügyeket, földügyeket, földvédelmi ügyeket indíthatnak jövő év február 1-től. Ezt az ország bármely pontjáról megtehetik majd, így gyorsabb, hatékonyabb, ügyintézési időben egyszerűbb eljárásokkal lehet számolni.

Kaszás Kata azt is elmondta, hogy a jelenlegi piaci és informatikai lehetőségekhez képest a legmagasabb szinten és felhasználóbarát felületekkel támogatják a különböző funkciókat. A mai bemutatón bárki megtekinthette, de első sorban azon szervezetek képviselőinek szólt, akik jelen pillanatban is az ingatlan-nyilvántartási ügyekben, földügyekben, eljárásokban vesznek részt. Tehát bankok képviselői, az adóhatóság szakemberei, végrehajtók, közjegyzők, jegyzők is.

A projekt és ezáltal az új felület a Széchenyi 2020 Program és az Unió támogatásával jött létre a Közigazgatás- és Közszolgáltatás-fejlesztési Operatív Program keretében összesen több mint 16 milliárd forintból.