Címke: ingatlan
Keresés
Dátum választó
Rendezés
25 találat
2023.06.01

Ilyen lesz az ingatlan-ügyintézés februártól

Gyorsabb és hatékonyabb ügyintézést hoz jövő év február 1-től az E-ingatlan Nyilvántartás felülete. Az oldallal bármilyen földügyi eljárás intézhetővé válik elektronikusan. Ráadásul az E-ingatlan Nyilvántartás bevezetésével az ország bármely földhivatalában vagy kormányablakában intézhetjük majd a személyes ügyeket.
2023.02.04

Drágulnak a falusi házak is

Inkább a felújított ingatlanokat keresik a családok, és azokat is inkább falvakban. A Falusi CSOK és babaváró kölcsön miatti keresletnövekedés hatása a Kecskemét környéki kistelepüléseken is érezhető. De a falvakban még mindig megfizethetőbb ingatlanok várnak a családokra, mint a megyeszékhely belvárosában.
2023.01.31

A kommunikáció és a közös gondolkodás utakat és ráncokat simíthat el

Megemelkedett a beérkező lakossági panaszok száma az extrém csapadékos időszak után. Leginkább az alsó- és felsőszéktóiaktól, valamint a Máriahegyben élőktől érkeznek jelzések, mivel az eső megáll a környező utakon. A külterületre költözött lakosok problémáját az önkormányzat igyekszik megoldani, de nagyobb gondot az okoz, hogy ezeken a területeken nem lehet vízelvezető árkokat kiépíteni, mivel a burkolatlan úthálózat nagyon keskeny. Falu György alpolgármesterrel kollégánk beszélgetett erről a sokakat érintő témáról.