Indul a fák éjszakai permetezése Kecskeméten

KÖZLEMÉNY
2023. 03. 16., 06:56
A szokásos tavaszi növényvédelmi lemosó permetezést, kedvező időjárás esetén, a tervek szerint 2023. március 16-án éjjel kezdi meg a Kecskeméti Városüzemeltetési Nonprofit Kft. megbízásából a nagy szakértelemmel és több évtizedes tapasztalattal rendelkező Növényvédő és Kártevőirtó Kft.

Az enyhe tél miatt különösen fontos a permetezés a közterületi fás szárú növények, elsősorban a vadgesztenye, platán, egyéb díszfák és cserjék védelmében- írja tájékoztatójában a Kecskeméti Városüzemeltetési Kft.

A kéregrepedésekben, rügyeken áttelelt károsítók (takácsatkák, levélatkák, levél- és pajzstetvek, amerikai lepkekabóca) és gombabetegségek ellen alkalmazott növényvédő szerek környezetbarát, biokultúrákban is engedélyezett termékek, hatóanyaguk a paraffinolaj, illetve réz. Az olaj megfullasztja a kártevőket, továbbá rugalmas bevonatot képez, amely aszályos időszakokban jelentősen megnöveli az állomány szárazság- illetőleg stressztűrő képességét is. A réz a gombabetegségek szaporítóképleteit pusztítja el. A szerek munkaegészségügyi várakozási ideje nulla nap.

A jelenlegi jogszabályoknak megfelelően a permetező autó csak éjjel dolgozhat közterületen, így előreláthatólag este 22.00 és hajnali 04.00 között számíthatunk megjelenésére.

A permetezés során esetlegesen a parkoló autókra hulló szer semmilyen kárt nem okoz és könnyen eltávolítható, lemosható.

A munkálatok – az időjárástól függően – az ütemterv szerint 2023. március 24-én befejeződnek.