Indul a platánfák permetezése

KÖZLEMÉNY
2023. 05. 31., 08:40
Ma (szerda) éjjel kezdődik és várhatóan két hétig tart Kecskeméten a platánfák kártevők elleni permetezése. A Kecskeméti Városüzemeltetési Nonprofit Kft. tájékoztatója.

NÖVÉNYVÉDŐ PERMETEZÉS INDUL

A Kecskeméti Városüzemeltetési Nonprofit Kft. megbízásából a Növényvédő és Kártevőirtó Kft.  – az időjárási viszonyoktól függően – 2023. május 31. és június 15. közti időszakban végzi a platánfák csipkés poloska és gnomóniás levélgomba elleni permetezését. A jelenlegi jogszabályoknak megfelelően a permetező autó csak éjjel dolgozhat közterületen, így előreláthatólag este 22.00 és hajnali 04.00 között számíthatnak megjelenésére. A gép működése zajjal jár, amely miatt előre elnézést kérünk.

Ugyanezen időszakban végzik a vegyes díszfák szövőlepke elleni permetezését. A pókhálószerű sűrű szövetet készítő szövőlepke fészkeit, a munkatársak nappal kutatják fel és nagy teljesítményű permetezővel célzottan juttatják ki rájuk a növényvédőszert.

Az alkalmazott növényvédőszerek munkaegészségügyi várakozási ideje 0 nap. Azoknál a fáknál, ahol portán belül vagy kívül haszonnövény van és élelmezési, takarmányozási célokat szolgál vagy szolgálhat, fontos tudni, hogy a megadott élelmezésügyi várakozási idő 21 nap, amely betartása kötelező. (cseresznye, meggy, szamóca stb.) Ha autóra, kerítésre, egyéb tárgyra kerül a permetszer, akkor normál mosással eltávolítható.

Köszönjük a lakosság szíves megértését!

Kecskeméti Városüzemeltetési Nonprofit Kft.