Ingyenes szemvizsgálat országszerte a látás hónapjában

2023. 10. 04., 16:07
Október a látás hónapja. A Magyar Optikus és Optometrista Szövetség által kezdeményezett kampányhoz idén közel 400 szaküzlet csatlakozott. Az ország minden területén találhatunk olyan szakembereket, akik megvizsgálják a látásunkat. Az ingyenes ellenőrzés során tanácsokat is adnak az optikusok. Az idei kampány során a rövidlátásra kiemelt hangsúlyt fektetnek a szervezők.
A galéria 22 képet tartalmaz

A latashonapja.hu oldalon mindenki megtalálhatja a hozzá legközelebb eső szaküzletet, ahol ingyen megvizsgáltathatja látását. A kampányt a Magyar Optikus és Optometrista Szövetség indította útjára.

A látásunkon keresztül jut el hozzánk a legtöbb információ a környezetből. Ez kihat a munkavégzésünkre, a közlekedésünkre, annak biztonságára. Az élet minden területén a látáson keresztül fogunk tudni impulzívan részt venni
— hangsúlyozta Homoki Imre, a Magyar Optikus és Optometrista Szövetség alelnöke.

Ezért is fontos, hogy mindenki a lehető legélesebben lásson. Az idei, 19. kampányhoz közel 400 szaküzlet csatlakozott. Most a rövidlátásra is kiemelt hangsúlyt fektetnek a szervezők.

A myopia-kontrollt hoztuk be a programba mint új elemet. A rövidlátás már gyerekkorban elkezdődik, és később kihat a szakmaválasztásra, az életvitelre, nagyon sok területre. A myopia-kontrollnak köszönhetően ezt a folyamatot tudjuk lassítani, illetve megállítani, méghozzá a szaküzletekben, a helyszínen
— magyarázta Homoki Imre.

A vizsgálat mindenkinek ajánlott állapotfelmérés és megelőzés szempontjából is. A latashonapja.hu oldalon teljes körű tájékoztatás olvasható.