Irány a strand!

2023. 07. 23., 14:01
A meteorológusok előrejelzése szerint ma és holnap igazi strandidő vár ránk. Szerdán már hidegfront érkezik, ami kissé lehűti a levegőt.

Ma még sok napsütésre, igazi nyaralóidőre számíthatunk. Csak kevés felhő jelenik meg az égen, melyekből nem alakul ki csapadék. 30 fok körüli kánikula lesz.

Hétfőn estig folytatódik a strandidő sok napsütéssel, és országos hőséggel (30-36 fok). Estétől északkeleten már előfordulhat zápor, zivatar. A déli szél megélénkül.

Kedden gomolyfelhők mellett napos időre van kilátás. Eleinte elszórtan, délután már többfelé alakul ki zápor, zivatar. Az északnyugati szél egyre nagyobb területen megerősödik. 29-30 fok körüli értékeket mutathatnak a hőmérők.

Szerdán a nap első felében még keleten előfordul csapadék, majd - a viharossá fokozódó északnyugati szél hatására - csökken a felhőzet, mindenhol sok napsütés valószínű. 22 és 30 fok közé hűl a levegő, erős hidegfront érkezhet.

Csütörtökön napos, gomolyfelhős idő valószínű, csapadék nélkül. A friss reggelt meleg nappal követi, délután 29-30 fok lesz.

Forrás: koponyeg.hu