Címke: kánikula
Keresés
Dátum választó
Rendezés
2 találat
2023.08.21

Másodfokú hőségriasztás

Az országos tisztifőorvos az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése alapján, a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ szakmai ajánlását figyelembe véve 2023. augusztus 21-én (hétfő) 14:00 órától 2023. augusztus 24-ig (csütörtök) másodfokú hőségriasztást rendel el az ország egész területére vonatkozóan.
2023.07.23

Irány a strand!

A meteorológusok előrejelzése szerint ma és holnap igazi strandidő vár ránk. Szerdán már hidegfront érkezik, ami kissé lehűti a levegőt.
2023.07.22

Rendkívül változatos a nyári tökfélék kínálata

A nyári melegben jól esik egy könnyű ebéd, vagy egy nyáresti vacsora, amelynek kiváló alapanyagául szolgálhatnak a változatosan elkészíthető zsenge tökfélék. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara körképe szerint májustól egészen szeptember végéig találkozhatnak a vásárlók a hazai termesztésű nyári tökfélékkel a boltokban. Válasszuk a spárgatököt, vagy a cukkinit, biztosak lehetünk abban, hogy nemcsak ízlelőbimbóinknak, hanem egészségünknek is kedvezünk.
2023.07.14

A kutyákat is óvni kell a kánikulában!

A nyári hőségben fokozottan vigyáznak a menhelyeken élő állatokra is Kecskeméten. Az állatvédők felhívják a figyelmet arra is, hogy négylábú társaink nyáron különleges gondoskodást igényelnek, hiszen őket is kínozza a hőség.
2023.07.11

Bővül a tűzgyújtási tilalommal érintett terület Magyarországon

A kánikula és az előreláthatóan továbbra is csapadékszegény időjárás miatt a hatóság 2023. július 12-től kiterjeszti a tűzgyújtási tilalmat Borsod -Abaúj -Zemplén, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Pest és Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyékre is. A korlátozás Bács-Kiskun és Csongrád-Csanád vármegyékben is tovább él.
2023.06.22

Tűzgyújtási tilalom Bács-Kiskun vármegyében

Az elmúlt napok átlagosnál melegebb időjárása miatt az alföldi térség erdőterületein található avar, gyep és tűlevél réteg kiszáradása miatt fokozott tűzveszély alakult ki. 2023. június 22-től Bács-Kiskun és Csongrád-Csanád vármegyékben életbe lépett a tűzgyújtási tilalom. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) felhívja a lakosság figyelmét, hogy legyenek fokozottan körültekintőek, Magyarországon ugyanis az erdőtüzek 99 százalékát emberi mulasztás okozza.
2023.06.20

Extrém forróság jön, hőségriadót rendeltek el péntek éjfélig

Az országos tisztifőorvos az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése alapján, figyelembe véve a Nemzeti Népegészségügyi Központ ajánlását, június 21-én (szerda) 00.00 órától június 23-án (péntek) 24.00 óráig másodfokú hőségriasztást rendel el az ország egész területére vonatkozóan.