Ismét megrendezték a Para Boccia OB első fordulóját

2024. 05. 12., 12:46
Vasárnap rendezték meg a kétfordulós Para Boccia Országos Bajnokság első fordulóját a Mercedes-Benz Gyár Kecskeméti Mozgáskorlátozottak Sportegyesülete és a Magyar Para Boccia Szövetség szervezésében, a Rákóczi Ferenc Általános Iskola tornacsarnokában. Az eseménynek idén is nagy tétje volt, ugyanis innen jutottak tovább a legeredményesebb sportolók a nemzetközi versenyekre.
Fotó: Tóth Enikő
A galéria 35 képet tartalmaz

Már hagyományosan, Kecskeméten tartották meg a Para Boccia Országos Bajnokság első fordulóját szombaton délelőtt a Kecskeméti II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola tornacsarnokában. A Mercedes-Benz Gyár Kecskeméti Mozgáskorlátozottak Sportegyesülete és a Magyar Para Boccia Szövetség által szervezett megmérettetésre az ország minden tájáról érkeztek parasportolók.

Az eseményen dr. Szeberényi Gyula Tamás köszöntötte a sportolókat, aki hangsúlyozta, Kecskeméten kiemelkedő szerep jut a sporttevékenységeknek, így a Para Bocciának is.

Nem győzöm hangsúlyozni minden alkalommal, hogy milyen jelentősége van ezeknek a sporteseményeknek. Az itt megjelent sportolók mindegyike felkészült, közösen edzettek, együtt érkeztek. Ez az összetartás az erőssége ennek a közösségnek 
— hangsúlyozta az országgyűlési képviselő.

A boccia egy paralimpiai sportág, mely kifejezetten a nagymértékű mozgási nehézségekkel küzdők részére lett kialakítva. Végzéséhez elegendő a minimális fizikai aktivitás is, leginkább tiszta elmére, jó stratégiai érzékre és koncentrációra van szükség. A játék lényege, hogy a versenyző, a saját tenyérben elférő, bőrből készült labdáit, minél közelebb gurítsa a céllabdához.

A díjátadást Csuri Ferenc és Vereczkei Zsolt paralimpikonok segítségével végezték, de jelen volt Boronkay Péter, Kecskemét paralimpikonja is.