Izgalmas végjátékban győzte le közvetlen riválisát a KTE-Piroska Szörp

KÖZLEMÉNY
2023. 02. 24., 22:07
Noha sok sérültje miatt kevés variációs lehetősége volt a Kecskemétnek, elszánt játékával uralta a Százhalombatta elleni találkozót, és a meccs vége ugyan tartogatott izgalmakat, a KTE végül újabb hazai győzelemmel örvendeztette meg a Messzi István Sportcsarnokba kilátogató szépszámú közönséget.

Kellő lendülettel, de pontatlanul kezdte a találkozót a KTE, így hamar kétgólos vezetést szerzett a Százhalombatta (0-2). A hatodik percben fordítottak a hazaiak (3-2), ám a vendégcsapat egyenlíteni tudott, és ezt követően is fej-fej mellett haladt a két gárda. Rengeteg hibával játszottak a felek, viszonylag körülményesen jutottak el egymás kapujáig, így a 19. percben még 8-8 állt az eredményjelzőn. Szakály hétméteresével és Szeverényi góljával lépéselőnybe került a Kecskemét, a vendégek edzője időt kért, de a KTE elkapta a fonalat, és négygólosra hizlalta a különbséget (12-8), igaz, a Százhalombatta kettős emberhátrányban nehezen tudott ellenállni a kecskeméti rohamoknak. A szünetig megtartotta négygólos előnyét a KTE-Piroska Szörp, ehhez kellett Kucsera parádés védése; Mogyorósi időn túli hétméteresét hárította (15-11).

Tóth Norbert vezetőedző úgy nyilatkozott a mérkőzés elején, hogy gyors és agresszív kézilabdára lesz szükség a győzelemhez; ennek szellemében folytatódott a mérkőzés, bár ezúttal a Százhalombatta küzdött eredményesebben, a 39. percben két gólra zárkózott (20-18). Keményen védekeztek a vendégek, de Papp István két góljával újra négy egység volt a két csapat között, így Koncsár edző magához intette fiait. Hiába, a 18. percben - a mérkőzésen először – már öt találattal vezetett a KTE (26-21). Horváth Andor kapott kiállítást, a ’Batta villámgyorsan háromra zárkózott (26-23), a mérkőzés vége előtt tíz perccel Tóth Norbert is időt kért. Nagyon fordult a mérkőzés képe, öt perc alatt egyenlítettek a vendégek (29-29), ráadásul a végjátékban Bálint Barnabást a harmadik kétperccel kizárták a játékból, végül a Kecskemét nem engedte szájából kiénekelni a sajtot, és egy góllal megnyerte a találkozót (32-31).

Tóth Norbert vezetőedző (KTE-Piroska Szörp): - Azt reméltem, az ellenfél fárad el hamarabb, de nem így lett. Mi fáradtunk el, ami helyzetbe hozta a Százhalombattát. Megfogyatkozott csapatomnak ma volt tartása, büszke vagyok rájuk! Ma csináltunk nagyon szép dolgokat védekezésben és támadásban is. Izgalmas, de győztes meccsen vagyunk túl, és meg kell említenem, nagyon köszönjük, hogy ezen a kései órán ennyien kilátogattak a fiúk miatt, igyekeztünk meghálálni!

KTE-Piroska Szörp – Százhalombattai KE 32 – 31 (15 – 11)

Férfi kézilabda NB I/B, 19. forduló
2023. 02. 24. péntek

Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok

Vezeti: Kovács T., Mándli

A KTE gólszerzői: Szakály 8 (2), Csuzi 2, Papp I. 5, Horváth A. 4 (1), Horváth B. 6, Szeverényi 4, Hunyadi 2, Bálint B. 1.

A Százhalombatta gólszerzői: Paizs 6, Kiss A. 2, Mogyorósi 6 (2), Kővári 2, Kerkovits 3, Gálli 3, Félegyházi 5, Gyurcsovics 1, Fóti 3.

Kiállítások: 10 p ill. 8 p

Hétméteresek: 3/3 ill. 4/2.