Jó szívvel: a kórházért rendeztek jótékonysági bálat a Sheratonban

2023. 03. 13., 08:43
Nagy sikere volt a Jurátus Hungary Kft. által szervezett jótékonysági bálnak szombaton a Sheraton Hotelben. A Jó szívvel című esemény célja az volt, hogy egy 11,4 millió forintos mobil betegőrző monitort vásároljanak a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház invazív kardiológiai osztálya javára. Az estély főszervezőjeként dr. Kócsó Sándor elmondta, hogy nagyságrendileg 8 millió forint gyűlt eddig össze.
Fotó: |
A galéria 163 képet tartalmaz

A báli szezon utolsó eseményeként szervezte meg a Jurátus Hungary Kft. a Jó Szívvel Tavaszköszöntő Jótékonysági Estélyt. A vendégeket Radics Sándor cimbalomművész játéka és Mácsai Anikó textilkreátor alkalmi kiállítása várta. Az estéllyel az Invazív Kardiológiai Osztályt kívánták támogatni, egy 11.4 millió forint értékű mobil betegmonitoring rendszer megvásárlása volt a cél. A bál kezdetére már csaknem az összeg fele összegyűlt, így újabb négy beteget tud a kórház kiszolgálni, akik emiatt komfortosabb módon is gyógyulhatnak egyben.

Dr. Berta Balázs, a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház Invazív főorvosa az eseményen arról beszélt, hogy miben is tudja segíteni a kórházi munkát és a betegek gyógyulását ez a berendezés.

– Jelenleg 8 monitoros ágyunk van, amely a friss infarktussal érkező, illetve egyéb heveny kardiológiai kórképpel érkező betegek ellátásáért felel. Ezt a 8 ágyas monitorkapacitást szeretnénk kibővíteni 12 ágyra, olyan módon, hogy a plusz 4 monitorizálandó beteg kényelmesebben, egy normális kórteremben, akár sétálgatva is olyan biztonságban lehessen, mint a fekvő társai. Ez azt jelenti, hogy akik jobb állapotban vannak, egy mobiltelefon méretű eszközt kapnak a nyakukba, és ugyanolyan biztonsággal tudjuk folyamatosan monitorizni őket, mint az ágyban fekvő társaikat. Ez hozzájárul a kényelmükhöz, gyorsabb gyógyulásukhoz
— hangsúlyozta dr. Berta Balázs.

Az est szervezője, dr. Kócsó Sándor ügyvéd az eseményen a bál céljairól beszélt. Mint mondta, a város lakói, akik felelősséget éreznek az egészségügyért, most tehetnek is érte. Így gyűlhet össze a mobil betegmonitoring rendszer megvásárlásához szükséges össze.

B. Tóth Katalin, a Kecskeméti Szív és Érgyógyászatért Alapítvány titkára pedig arról beszélt, már több célt is sikerült megvalósítania az alapítványnak.

– Főorvos úrnak szívügye, hogy az osztályon dolgozó nővéreket támogassuk. Emellett, Tormási Attila és a Penge Benge Jazz Band vezteőjének segítségével sikerült egy ultrahang fejet vennünk, amit ezúton is köszönünk - fogalmazott az eseményen B. Tóth Katalin.

A tomboláról Kovács László agrármérnök, szervező beszélt a bál elején. Elmondta, kisorsolják azt a labdát is, amit a Kosárlabda Akadémiától, Forray Gábor vezetőedzőtől kaptak felajánlásként.

Az estélyt dr. Gondos Miklós, a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház főigazgatója nyitotta meg. Rámutatott arra, milyen nehéz helyzetben volt az elmúlt három évben az egészségügy. A 2019-es covid-járvány idején elsősorban az intenzív osztály fejlesztésére koncentráltak.

– A többi osztály háttérbe szorult, ezt próbáljuk most pótolni. Próbáljuk beindítani az egynapos sebészetet az új épületben, most talán elkészül a nővérszálló is, de rengeteg eszközt kell még beszereznünk – mondta a főigazgató.

A műsort a Kecskemét City Balett művészei nyitották, akik repertoárjukból adtak elő kifejezetten csak erre az estére összeállított műsort Barta Dóra, a Kecskemét City Balett vezetőjének, Harangozó díjas, Bács-Kiskun Megyei Príma-díjas, Érdemes művésznek rendezésében.

A zenét a Veracruz zenekar szolgáltatta, a sztárfellépő Szabó Kimmel Tamás, a Made in Hungária sikerfilm főszereplője a film slágereiből adott elő válogatást. Az est során a vendégek közül volt, aki névtelenséget kérve további 1 millió forintost felajánlást tett a Kecskeméti Szív és Érgyógyászatért Alapítvány javára.

Jótékonysági árverés

Az estély második felvonásaként vasárnap a 2-0-s hazai sikert hozó KTE-VASAS labdarúgó mérkőzést követően jótékonysági árverésen kelt el Nagy Krisztián, a hazai csapat sztárjának az a meze, melyben a Fradi elleni emlékezetes győzelmet érték el az ősszel. A mezre Hovány Márton, a csapat egyik főszponzora licitált sikerrel, így ismételten 1.200.000,-Ft-tal került közelebb a célhoz az orvosi technika beszerzése.