Jó ütemben halad a 441-es kivitelezése

2023. 10. 27., 14:54
Ütemterv szerint halad a 441-es főút Kecskemét és Nagykőrös közötti szakaszának útfejlesztése. Az Építési és Közlekedési Minisztérium a közlése alapján a teljes beruházást várhatóan 2024. III. negyedévében adhatják át.
Fotó: Harkai György
A galéria 21 képet tartalmaz

Továbbra is folyamatos a munkavégzés Kecskemét-Katonatelepnél a 441-es főút Kecskemét és Nagykőrös közötti szakaszának útfejlesztésén. A kivitelezés ütemterv szerint halad. A Mathiász Általános Iskola felőli jobb oldalon december elejéig várható lesz a szélesítés építése, útszegélyek építése és aszfaltozási munkák végzése. Ezzel egy időben folyik a Barka és Gyökér utcák építési munkálata. Ugyanezen a szakaszon októberben elkezdődnek a baloldal építési feladatok a tervezett csapadékcsatorna kivitelezésével. Folyamatban van a Platán utca érintett szakaszának félpályás átépítése is. A másik félpálya átépítése még az idei évben megkezdődhet. Az aktuális forgalmi rendet a kihelyezett táblák jelzik. Egyirányú lett a Platán utca és a Katona Zsigmond utca a Lombos utca és Zsigmond Ferenc utca közötti szakaszon a Zsigmond Ferenc utca irányában. Az elkészült Napfény és Szőlőskert utcákat viszont már megnyitották a forgalom számára.

Katonatelepen 6 db jelzőlámpás és 3 db jármű osztályozós csomópontot és 1 db jelzőlámpával biztosított gyalogátkelőhelyet építenek ki. Továbbá 8 pár buszöblöt alakítanak ki, és egy új kerékpárutat is kapnak a kerékpárosok. Ezek mellett a projekt keretében átépítik a 441-es és 445-ös főút csomópontjában található körforgalmat is. A 441-es főút Kecskemét-Nagykőrös közötti szakaszán a főpálya átépítése a tervek szerint 2023. decemberig tart. A teljes beruházást várhatóan egy év múlva, 2024. III. negyedévében adják át.