Címke: Nagykőrös
Keresés
Dátum választó
Rendezés
435 találat
2023.03.04

Több mint 260 fiatal zengte Arany János balladáit Nagykőrösön

Szombaton 265 fiatal hang zengte Arany János balladáit Nagykőrösön. A XV. Kárpát–medencei Magyar Középiskolai Arany János Balladamondó Versenyt idén a településen belül kilenc helyszínen kellett megrendezni, annyira sokan jelentkeztek. A város önkormányzata és a Nagykőrösi Arany János Kulturális Központ által szervezett versenyen rangos, 27 tagú zsűri értékelte az előadásokat. A legeredményesebb versenyzőket arany, ezüst és bronz fokozattal és pénzjutalommal díjazták, a különdíjasok pedig értékes tárgynyereményekben részesültek.
2023.01.24

Stúdióbeszélgetés a Raoul Wallenberg-díjas Szabó Gábor református lelkésszel

Átadták az idei Raoul Wallenberg-díjakat január 17-én Budapesten, a Mazsihisz székházának Goldmark termében. Az ünnepségen a Raoul Wallenberg Egyesület 15. alkalommal díjazta azoknak a civileknek a munkáját, akik a hátrányos helyzetben élők érdekében tevékenykednek. Az elismerést ezúttal egy szervezetnek és hat magánszemélynek, köztük Szabó Gábor nagykőrösi református lelkésznek ítélték oda. A méltatás szerint Szabó Gábor kiemelkedő szerepet tölt be a vallásközi párbeszéd elősegítésében, sokat tett a helyi református és zsidó közösség együttműködéséért. Vele beszélgettünk a KTV Kiemelő című műsorának kedd esti adásában.
2022.12.30

Megyékből vármegyék – már kint vannak az új táblák

Már megye szerte kikerültek az új Bács-Kiskun Vármegye jelzőtáblák. A cseréket a Magyar Közút Nonprofit Zrt. végzi el. Mint ismert, az országgyűlés július 19-én fogadta el az alaptörvény tizenegyedik módosítását, amely 2023. január 1-jétől a megyéket vármegyékre, a kormánymegbízottakat pedig főispánokra kereszteli át.
2022.12.01

Már a főpályát aszfaltozzák a 441-esen

​Már a főpályát aszfaltozza a 441-es főút felújítását végző Colas Út Zrt. A NIF Zrt. 8,5 milliárd forintos beruházásában a végéhez közeledik a nagykőrösi Téglagyári utcai körforgalom kivitelezése. A katonatelepi szakaszon pedig csapadékcsatorna építési munkálatok zajlanak.