Jó ütemben halad a Lánchíd Utcai Óvoda felújítása

2023. 11. 17., 13:48
Kívül-belül megújul a Kálmán Lajos Óvoda Lánchíd Utcai Óvodája, megújulnak a belső terek és az intézmény udvara, valamint az épület energetikai korszerűsítése is jó ütemben halad.

A TOP-6.5.1-19-KE1-2020-00001 azonosító számú „Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése Kecskeméten” című projektnek köszönhetően teljes korszerűsítésen megy keresztül a Kálmán Lajos Óvoda Lánchíd Utcai Óvodája. Az épület az 1970-es években épült, a korra jellemző építéstechnológiával, most pedig, közel 50 év után az intézmény teljes körű felújításon megy keresztül, kívül-belül megújul. Az energetikai korszerűsítésnek köszönhetően a lapos tető új szigetelést kapott, megújult a gépészet, kicserélték a radiátorokat és az elavult elektromos hálózatot, valamint napelemes rendszer is elhelyezésre kerül még. Korszerűsítésre kerültek a nyílászárók és a szellőztetőrendszer, valamint az akadálymentesített feljáró is kiépítésre került.

A belső burkolatot már felújították, a falakat lefestették, a csoportszobák új beépített bútorokkal gazdagodtak. Az intézmény tornatermének falburkolata is megújult, emellett a földszinti gyerek mosdóhelyiségek, valamint a tálalókonyha is felújításon esett át. Az óvoda környezetét is rendbe teszik a szakemberek: az udvar új burkolatot kap, ivókutak kerültek kiépítésre, valamint a homokozót is felújítják.

A korszerűsítés hamarosan befejeződik, a felújított intézmény ez év végéig teljes egészében átadásra kerül.