Címke: fejlesztés
Keresés
Dátum választó
Rendezés
775 találat
2024.04.18

TOP Plusz fejlesztések és lakbértámogatások Kecskeméten

Európai Uniós forrásból hoz létre egy a fiatalok lakbértámogatásával is foglalkozó lakásügynökséget az önkormányzat, a tervek szerint mintegy 500 milliós forrás felhasználásával. Ennek köszönhetően a Kecskemét által elindított és azóta hazánk több településén is követőre talált kezdeményezésből egy nagyobb és átfogó program jöhet létre.
2024.04.18

TOP Plusz fejlesztések és lakásügynökség Kecskeméten

Európai Uniós forrásból hoz létre egy a fiatalok lakbértámogatásával is foglalkozó lakásügynökséget az önkormányzat, a tervek szerint mintegy 500 milliós forrás felhasználásával. Ennek köszönhetően a Kecskemét által elindított és azóta hazánk több településén is követőre talált kezdeményezésből egy nagyobb és átfogó program jöhet létre.
2024.04.17

Intézményfelújítás, új kerékpárút, útfelújítás- TOP Plusz fejlesztések Kecskeméten

Közel kétmilliárd forint értékben indulhatnak el úthálózat illetve intézményi fejlesztések Kecskeméten TOP Plusz forrásból a következő három évben. A programról csütörtöki ülésén dönt a Közgyűlés, de annak részleteiről már az elmúlt napokban is szó volt a szakbizottságok ülésein. Az előterjesztésben szerepel többek között újabb óvodák illetve bölcsődék felújítása, a kiskörút két szakaszának újra burkolása, a Mátyás Király körút egy szakaszának rekonstrukciója valamint új kerékpárút építési is az Arborétum mellett.
2024.04.13

Folytatódnak a fejlesztések Bács-Kiskunban 

Csaknem félszáz fejlesztési beruházás támogatói szerződését írták alá 12 milliárd forint értékben csütörtökön Kiskunmajsán, a Bács-Kiskun Vármegyei Polgármesterek Szakmai Fórumának keretében. Az eseményen elhangzott: a napokban döntés született arról, hogy újabb 8,5 milliárd forint pályázati forrás érkezik a vármegyébe.
2024.04.10

Közösen fejlesztik Kecskemét és térségének turizmusát

Kecskemét és Térsége Turisztikai Fórumot szervezett az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület szerda délután a Városháza Dísztermébe. A térség turisztikai szolgáltatóit hívták meg az eseményre, hogy a kapcsolatépítés mellett közösen gondolkodjanak a turizmus fellendítésén Kecskeméten és környékén.
2024.04.08

Átadták az Autóflex-Knott Kft. új kecskeméti beruházását

Átadták az Autóflex-Knott Kft. új beruházását ma délelőtt Kadafalván. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az eseményen elmondta, a hazai autóipari vállalat 800 millió forint értékű fejlesztése az amerikai és az európai piaci részesedés növelését célozta, a kormány pedig 400 millió forinttal támogatta a nagyobb teljesítményű alkatrészek megmunkálására alkalmas gépek beszerzését. Szemereyné Pataki Klaudia polgármester a beruházás kapcsán kifejtette a Kecskeméti Televíziónak, hogy az Autoflex 40 éves családi vállalkozás, amely lényegében elsőként jelent meg a Heliport Ipari Parkban, Kecskemét szintén elsőként létrejött ipari parkjában.
2024.03.10

Lezárult a vizes élőhelyek bemutatásának érdekében megvalósított ökoturisztikai fejlesztéseket célzó projekt

Lezárult a Natura 2000 vizes élőhelyek bemutatási feltételeinek megteremtését célzó projekt a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóságnál. A Duna-Tisza közén elhelyezkedő, ökoturisztikai szempontból kiemelt helyszíneket érintő fejlesztés 527 millió Ft vissza nem térítendő európai uniós támogatásból valósult meg. A Kolon-tónál oktatóközpont, a szegedi Fehér-tónál és a Vörös-mocsárnál bemutatóhelyek, a Nagyszéksós-tónál információs pont jött létre.
2023.12.29

Kecskemétet is érintik a 2024-es áramhálózati fejlesztések

Már idén is számos helyen valósultak meg korszerűsítések a magyarországi villamos energia hálózaton. Jövőre azonban tömegessé válnak az ellátásbiztonságot új alállomások építésével, a meglévők felújításával, bővítésével, távvezetéki fejlesztésekkel megerősítő beruházások. A hazai és uniós forrásokból támogatott projektek további zöldenergia-termelő kapacitások kiegyensúlyozott hálózatba kapcsolását is megalapozzák - írta az Energiaügyi Minisztérium (EM) az MTI-nek csütörtökön eljuttatott közleményében.
2023.12.05

Nem állították meg a folyamatban lévő Modern Városok Programjában szereplő kecskeméti fejlesztéseket

A Városüzemeltetési és Fejlesztési Bizottság hétfői ülésén derült ki, hogy a Modern Városok Programjában szereplő kecskeméti megkezdett fejlesztések megvalósítása folyamatos, így például az Izsáki út (52-es főút) I. ütem kivitelezésének befejezése 2024. I. negyedévében várható, továbbá az intermodális csomópont tervezési előkészítési feladatai is haladnak tovább. Mindezt Balogh Zoltán, a polgármesteri hivatal fejlesztéspolitikai irodájának vezetője mondta, a sajtóban megjelent információkra reagálva.
2023.11.29

BÁCSVÍZ Zrt. – Csökkenő vízveszteség, növekvő energiahatékonyság

Lezárult az egy éven át tartó projekt, mely során megújult Kecskemét és Ballószög ivóvíz hálózatának egy része. Az összesen több mint 1,8 milliárdos európai uniós és önerős forrásból megvalósult beruházás célja, hogy legalább 10 százalékkal csökkentsék a hálózat vízveszteségét, valamint növeljék az energiahatékonyságot a megfelelő hatásfokú szivattyúk beüzemelésével.
2023.10.31

Klímarendszer épül a Cifrapalotában a Magyar Géniusz Program keretében

A Cifrapalota a Magyar Géniusz Program keretében pályázott a második emeleti állandó kiállításának megújítására, mely magában foglalja a klímatizálást is.Szombat hajnalban emelték be a klímarendszer kültéri egységét a Cifrapalota tetőteraszára, mely a dolgozók és látogatók kényelme mellett a műtárgyak épségének megőrzése érdekében fontos.
2023.10.09

Százmilliós fejlesztés Ballószögön

Összesen 153 millió forintból fejlesztett az acélszerkezet gyártással foglalkozó Four4fly Kft. Ballószögön. A sikeres GINOP pályázaton belül napelemes rendszert telepítettek és új eszközöket szereztek be, illetve a munkavállalók képzésére is fordítottak pénzt. Az európai uniós feltételesen vissza nem térítendő támogatás összege több mint 107 millió forint.