Jól halad a 441-es főút építése Katonatelepnél

2024. 06. 14., 14:01
Időarányosan megfelelően halad a kivitelező a 441-es főút építésével. A tervek szerint június végén elkezdődik a turbókörforgalom kiépítése a 441-445 utak csomópontjában, júliusra pedig elkészül a 2x2 sáv kialakítása is.

Jól haladnak a munkálatok a 441-es főúton. Jelenleg a közvilágítási oszlopok átépítési munkálatai, valamint aszfaltozás zajlik. Új eleme a beruházásnak a 441-445-ös utak körforgalmú csomópontjának kapacitásnövelő, turbókörforgalommá történő átépítése. Ezzel várhatóan ez év végéig készülnek el a szakemberek.

- Szerintem nagyon jól haladnak a munkálatok. Ami fontos a kecskemétieknek, katonatelepieknek, illetve Nagykőrösieknek, hogy június 24-ével a körforgalmat le fogják zárni, mert elkezdődik a turbókörforgalom építése. De biztosítva lesz a város felé egy sáv befelé, illetve Nagykőrös felé is lesz egy sáv biztosítva
— nyilatkozta a Kecskeméti Médiacentrumnak dr. Fekete Gábor, a körzet önkormányzati képviselője.

Az útépítés részeként Katonateleptől a végszelvényig tartó szakaszon a hat keresztező utcánál jelzőlámpás csomópontokat építenek. Kialakítanak továbbá egy jelzőlámpás gyalogátkelőt is, ezen kívül pedig öt pár buszöblöt, valamint három útcsatlakozást.

- A jelzőlámpák forgalomba helyezése csak augusztus 31-én fog megtörténni, augusztusban pedig kihelyezik a buszmegállókat is
— mondta dr. Fekete Gábor.

A 441-es burkolása július elejére elkészül, így a katonatelepi szakaszon használható lesz a 2x2 sáv. Az új útszakaszt a tervek szerint 2024. szeptember elsején nyitják meg a forgalom előtt. Az egyirányúsítás és felújítás miatt a direkt ág várhatóan 2024. szeptember 24. és október 14. közötti időszakban ismét lezárásra kerül, ezen időszakban a már átépített turbókörforgalmon keresztül lesz lehetőség a zavartalan közlekedésre.