Jövőre megépülhet az Alsószéktói Közösségi Ház

2023. 10. 03., 11:09
A tervek szerint 60 milliós önkormányzati támogatással, már jövőre megépülhet egy 230 négyzetméteres közösségi ház Alsószéktón, a Melinda parkban. Sipos László a körzet önkormányzati képviselője a hirös.hu-nak azt mondta, hogy a kivitelező munkát az ottani vállalkozókkal és civilekkel összefogva végeznék majd.

Kecskemét önkormányzata a jövő évi költségvetésből a tervek szerint 60 millió forinttal támogatja az Alsószéktói Közösségi Ház felépítését. A régóta tervezett beruházás helyszíne a Melinda park lesz, ott is a fitness park melletti terület. A beruházás lebonyolítója a Kecskemét Alsószéktóért Egyesület lesz. Sipos László a körzet önkormányzati képviselője a hirös.hu-nak azt mondta, hogy a városrésznek nincs iskolája és olyan létesítménye sem, amely a helyi közösségi élet központja lehetne.

- Mivel nincsenek pályázati források ilyen célra, a polgármester asszony ígérete alapján a jövő évi költségvetésből lesz mintegy 60 milliós forrás a közösségi ház felépítésére elkülönítve. Az intézmény 230 négyzetméteresre tervezzük, lesz benne tároló helyiség, vizes blokk és egy nagy terem is helyi rendezvények megtartására. Itt találhatnak majd otthonra a helyi civil kezdeményezések a jóga klubtól a nyugdíjas klubig 
— nyilatkozta szerkesztőségünknek Sipos László önkormányzati képviselő.

A beruházáshoz szükséges engedélyek beszerzése már folyamatban van. Amennyiben minden a terveknek megfelelően alakul, akkor az Alsószéktói Közösségi Ház építése már tavasszal elindul és akár őszre be is fejeződhet.