Kalandos napközit szerveztek a gyerekeknek

2022. 12. 22., 16:27
Egy hetes élménytáborral szerez örömöt és segít a szülőknek a hosszú téli szünetben a Széchenyivárosi Zöld és Pont Civil Társaság. A Kalandok és álmok elnevezésű tábor során a Kecskeméti Vadaskertbe, a Digitális Központba és még Pécsre is ellátogathattak a fiatalok.
Fotó: Molnár H. Boglárka
A galéria 26 képet tartalmaz

Kalandok és álmok elnevezésű napközis táborban élvezhetik a gyerekek a téli szünetet. Hétfőn a Leskowsky Hangszergyűjtemény és a Kecskeméti Vadaskert tartogatott izgalmakat a fiatalok számára, pénteken pedig a Bács-Kiskun Megyei Katona József Könyvtár várja a fiatalokat.

Az 5 napos tábor szervezője, a Széchenyivárosi Zöld és Pont Civil Társaság évek óta szervez családsegítő programokat. A mostani program is ilyen, ugyanis a téli szünet idén hosszabb, mint eddig, amire nem minden szülő volt felkészülve.

- Van olyan család, ahol 2-3 gyermek van otthon, nem mindenhol van mama, a szülők pedig dolgoznak, nehezebb a fiatalokkal ennyi időt foglalkozni. Ezért szerettük volna levenni a terhet egy kicsit a szülők válláról, szerveztünk egy egyhetes napközis tábort és igyekszünk olyan programokat adni a gyermekeknek, ami változatos, amiről tud mesélni, sztorizni, hosszú ideig magával tudja vinni.
— mondta Szamler László, a Széchenyivárosi Zöld és Pont Civil Társaság ügyvivője.

A napközis tábor összefogásban valósult meg, civil szervezetek, különböző gazdasági szereplők, intézmények - mint a Kecskeméti Vadaskert, a Digitális Központ, a Kék Elefánt - valamint Szilágyi Áron támogatták a gyermekek vakációját. A fő támogató, a Gyerkőcök Közhasznú Alapítvány volt.