7. Kálmán Lajos Népdaltalálkozó Kecskeméten

2023. 02. 17., 13:40
Kálmán Lajos előtt tisztelget ma a Kálmán Lajos Óvoda. Az intézmény Óvodai Népdaltalálkozót szervezett, amelyre 30 oviból érkeztek fiatal tehetségek.
Fotó: Banczik Róbert
A galéria 32 képet tartalmaz

Csilingelő hangokkal telt meg a Kálmán Lajos Óvoda ma (péntek) délelőtt. Az intézmény névadójára emlékezve szervezte meg a hagyományos népdaltalálkozót, a városban működő intézmények számára. 30 óvodából, összesen 25 gyerkőc érkezett, hogy megmutassa tehetségét.

-Már 7. éve rendezzük meg a városi népdaléneklő versenyt a gyerekeknek. Igazából ez nem is verseny, hanem egy kicsi játék. Kálmán Lajos az óvodánk névadója, aki nagy tiszteletben áll a városban, ezért az ő tiszteletére rendezzük meg minden évben ezt a versenyt. Az idei évben Herczegné Fehér Anita összefogta az óvó néniket, új ötletekkel rukkolt elő, ő töltötte meg tartalommal ezt a délelőttöt
— nyilatkozta a Kecskeméti Médiacentrumnak Kőváriné Kis Katalin, a Kálmán Lajos Óvoda intézményvezetője.

Az óvodába belépve a régebbi korból származó tárgyak és ruhák fogadták a résztvevőket azért, hogy a gyerekek a népdalok mellett  a népszokásokat is megismerjék. Az eseményre Kálmán Lajos egyik lánya, Kálmán Zsuzsanna is ellátogatott, aki ajándékokat hozott a kis versenyzőknek. A népdaltalálkozón részt vett Szamler László önkormányzati képviselő és Engert Jakabné alpolgármester, aki köszöntőbeszédében azt mondta:  az ilyen típusú események, mint a népdal, versmondó és néptánc találkozók, színfoltok a város életében és azt közvetíti. felénk, hogy az óvodapedagógusaink kiválóan dolgoznak, jól felkészültek az összes óvodában.

A találkozó célja, hogy népdalkincsünk minél több óvodáshoz eljusson, éppen ezért a gyerekeket nem rangsorolták. Mindenki kapott ajándékot, és idén is kiderült, kik lettek arany vagy ezüst torkú énekesek.