Videón az ittasan, jogosítvány nélkül, kisgyerekével száguldó sofőr

2023. 06. 17., 20:22
Hároméves kislányával száguldozott egy 30 év körüli férfi Lajosmizsén, aki nem tudta bevenni az egyik utca végén a kanyart és nyílegyenesen belerongyolt az egyik ház udvarába tegnap este fél 11 körül. Hivatalosan meg nem erősített információ szerint és a szemtanúk vallomása alapján, a férfi ivott, jogosítványa pedig nem volt. Az autó több mint 100km/órával közlekedhetett. A balesetről a Kecskeméti Médiacentrum kamerafelvételt kapott.
A galéria 31 képet tartalmaz

Óriási erővel, csaknem fékezés nélkül csapódott be ez az autó az egyik lajosmizsei ház udvarába tegnap este fél 11 körül. A brutális esetet a ház kamerája rögzítette. A felvételen jól látszódik, hogy esélye sem volt megállnia a sofőrnek, több mint 100km/órával közlekedhetett. Ezt bizonyítja az is, hogy átsüvítve az udvaron akkora erővel tolta meg az ott parkoló autót, hogy az egy másik kerítést is átszakított.

A férfi ezt követően – kinyitva a kocsi ajtaját – kiesett az ülésből, az ittas-sokkos állapota miatt pedig nem tudott felkelni egy ideig a földről, hempergett a füvön. A házban lakók kirohantak az épületből, majd mikor látták, hogy mi történt, hívták a rendőrséget. A helyzetet súlyosbítja az is, hogy a sofőr meg nem erősített információk szerint ittas lehetett, ráadásul – úgy tudjuk – jogosítványa sem volt. A baleset után a sofőr megpróbálta beindítani az összetört gépjárművet, el akarta hagyni a helyszínt. Az autó azonban nem indult be.

A férfi mellett ott ült 3 éves kislánya is. A gyermek szája felrepedt, súlyos sérülést nem szenvedett. Csak a szerencsének köszönhető, hogy nem történt tragédia, ha ez nappal esett volna meg, az udvaron játszó gyerekeket is elsodorhatta volna a becsapódó gépjármű.

A házban lakók, miután észrevették, hogy egy gyermek is ott ül a kocsiban, a kislányt kimenekítették az összetört autóból, bebugyolálták és óvták, míg meg nem érkeztek a mentők. A szomszédok is átsiettek a kapuhoz, hogy megnézzék mi történt és hogy tudnak-e segíteni.

A balesetről készült felvétel itt megtekinthető: