Kecskeméten is csatlakoztak az országos élőlánchoz

2022. 11. 18., 11:25
46 városban, köztük Kecskeméten is élőlánccal tiltakoztak pedagógusok, diákok és szülők az oktatás megreformálásért. Városunkban reggel a Rákóczi úttól a nulladik kilométerkőig ért a sor, többen plakátokkal álltak ki céljaik elérése érdekében.
Fotó: Tóth Enikő
A galéria 26 képet tartalmaz

Az oktatás fejlesztését, a pedagógusok megbecsülését követelve alkottak élőláncot diákok, tanárok, szülők Budapesten és vidéken péntek reggel az Egységes Diákfront és a Pala Mozgalom szervezésében.

Kecskemét főterén is sokan gyűltek össze a mozgalomhoz csatlakozva. Intézményi önrendelkezést, az elbocsátó határozatok visszavonását, óraszámcsökkentést, valós demokratikus sztrájkjogot – többek között ezeket a feliratokat tartották a kezükben a részvevők.  Emellett szabad tankönyvválasztást, a minősítési rendszer eltörlését, 21. századi NAT-ot, oktatásügyi minisztériumot, valamint bérrendezést szeretnének elérni az élőlánccal.

A demonstrációt támogatta a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete, a Pedagógusok Szakszervezete, a Tanítanék Mozgalom, a Tanárok a Tanárokért, ADOM Diákmozgalom, Szülői Hang, Szülői Összefogás, Pedagógus Egység, noÁr és az Amnesty International.