Kecskeméten készült el a világ első vályogból nyomtatott szaunája

2023. 08. 08., 09:11
Egy világújdonság született meg néhány napja Kecskeméten, a Petőfiváros egy családi házának udvarán. Itt készült el – alig két hét alatt – a világ első 3D nyomtatott vályog szaunája. Az Ökodome csapatának úttörő fejlesztése forradalmasíthatja az építészetet, jövőre már lakóház nyomtatását tűzték ki célul. A különleges projektről Bihari Ádám építészmérnök számolt be nekünk, aki egyben a projekt felelős műszaki vezetője is.
Fotó: Bogdándi Ferenc
A galéria 46 képet tartalmaz

Alig hittem a szememnek, amikor beléptem az Egyetértés utcai ház udvarába a „szárazkapun” át. Egy óriási lábakon álló gépezet futurisztikus hangok kíséretében vályog nyolcasokat rajzolt a rusztikus kis kupola épületre. Mint kiderült, az utolsó percekben érkeztem. Már alig pár sor van hátra a nyomtatásból, és elkészül a világ első 3D nyomtatott vályog szaunája. Bihari Ádám, az épület tervezője, a projekt szellemi atyja mesélt különleges kísérletükről. 

Mint elmondta, a petőfivárosi szauna nem az első munkájuk, Ökodome nevű alkotó csapatuk évről évre magasabbra teszi a lécet.

– Magyarországon egyedüliként dolgozunk 3D nyomtatott épületek fejlesztésével. Tavaly az Ökodome csapat létrehozóinak, Góra Krisztiánnak és Radnóti Krisztinának sikerült az ehhez szükséges gépet megvásárolnia az olasz WASP cégtől, velük együttműködve mi is fejlesztőivé váltunk ennek a programnak. A kísérlet első részeként 2022-ben kinyomtattuk a világ első vályog tyúkólját, majd a következő lépésként egy kisebb pavilonépületet a REGIO EARTH Vályogépítészeti Fesztivál keretében. Ez a szauna tehát kísérleti projektünk harmadik állomása
— mondja Ádám, aki elkötelezett a valódi fenntartható építészet iránt. Ars poeticája szerint „a természetes építőanyagok a kortárs építőművészet meghatározó elemei. A vályog pedig szexi.”

Ádám ugyan a fővárosban dolgozik, de Kecskemétről származik, ezért most szülei petőfivárosi házának udvarán építette meg csapatával a világ első 3D nyomtatott vályog szaunáját. Ez az épület több szempontból is előrelépés a tavalyi munkáikhoz képest.

– Ebben az épületben az volt a kihívás, hogy nemcsak kör alaprajzú, de a falai is dőlnek, metszetei befelé szűkülnek. Most próbáltuk ki a kupola épületformát, ami nem csak falszerkezet, hanem tetőszerkezet is egyben – magyarázza, miközben mögöttünk folyamatosan rajzolja a vályogvonalakat a hatalmas nyomtató.

Bár az épület két hét alatt készült el, a tervezési munka rendkívül összetett folyamat volt. Itt ugyanis nem elég, hogy az építész megtervezi az épületet, annak formáját, a nyílászárók tájolását.

– Miután elkészültem az építészeti tervvel, azt konvertálni kellett egy felszeletelt fájlcsomaggá, ami már képes a nyomtató vezérlő szoftverével együtt dolgozni, továbbítani a jelet a nyomtatónak. Lényegében ez mondja meg, mikor süllyedjen, emelkedjen a nyomtató feje, mi az a motívum, amit ki kell rajzolnia. Ezt külön egy parametrikus építéstervezővel kell megterveztetni. A mi csapatunkban ő Botzheim Bálint. Ő fordította le az én építészeti terveimet térinformatikai, ábrázológeometriai eszközökkel felszeleteléskészre. Ezután következett Kovács Viktor 3D nyomtatásspecialista, aki lényegében „ehetővé” tette ezt a fájlt a nyomtató számára, megírta számára a szükséges útvonalat. Így valójában három mérnökön és három szoftveren ment át a fájl, mire eljutottunk odáig, hogy a gép elkezdjen nyomtatni
— mondja Ádám.

Ettől kezdve azonban már minden ment, mint a karikacsapás. Még alapra sem volt szükség, elég volt egy tömörített kavicságy, és kezdődhetett a nyomtatás.

– A konkrét nyomtatási munka két hétig tartott, de ebben benne voltak az első bénázásaink is, ami egy fejlesztés esetében teljesen normális. Kerestük a keverékarányokat, a módozatokat, hogyan lehet tartós és stabil az épület – mutatja Ádám a falazatot, már az épületen belül. Azt mondja, most már hét-nyolc nap is elegendő lenne a szauna kinyomtatásához.

És hogy milyen előnyei vannak egy vályogból nyomtatott szaunának? Erről órákon keresztül tudnának beszélni a fejlesztők. Ők ugyanis hisznek abban, hogy a vályogépítészeté a jövő. Ezzel oldható meg, hogy a minőségi lakhatás bárki számára elérhető legyen.

– Meggyőződésünk, hogy az építőipar egyik kitörési pontja a 3D nyomtatás – szögezi le Ádám. – Ma már az orvosi műszerektől kezdve a speciális szerszámokig szinte mindent gyártanak 3D nyomtatóval, de az építőiparban is hatalmas lehetőség rejlik. Fejlesztésünk egyik legfőbb előnye az, hogy nagyon kevés emberrel lehet üzemeltetni. Elegendő néhány munkás, aki előkeveri, majd bedobja a gépbe az anyagot, plusz egy technikus, aki felügyeli, hogy a gép hardvere és szoftvere találkozzon. Manapság világszinten nagy probléma az építőiparban a munkaerőhiány, ez a technológia erre is megoldást jelentene. Mindemellett ez egy rendkívül környezetbarát, fenntartható technológia. A vályogépítészet beépített energiaigénye rendkívül minimális, lényegében csak a szállítása jár CO2-kibocsátással. De ha a helyszínről nyerjük, még ez is kiküszöbölhető – hangsúlyozza Ádám.

Ráadásul épületbiológiai szempontból is legoptimálisabb megoldás ez a módszer. A vályogfalak ugyanis páradiffúzak, dinamikus légáramlatot biztosítanak, és még a levegőben lévő polleneket, károsanyagokat is képesek megkötni – árulja el az építész. Éppen ezért nem meglepő, hogy a következő évben egy lakóházat szeretne kinyomtatni a csapat.

Ottjártunkkor fejeződött be a kéthetes munka, tapsvihar kísérte, amikor a nyomtató megrajzolta az utolsó vályogcsíkot a szauna tetején. Ezzel még nem készült el teljesen az épület. A falszerkezet kap egy külső vízlepergető vakolatot, majd bemeszelik. Ezután szerelik be a nyílászárókat, a sötétített szaunaablakokat, bent pedig egy fatüzelésű szaunakályha kap helyet.

Ádám azt is elmondta, hogy bár családja kertjében épülhetett fel ez a szauna, sokan használják majd. – Szeretnénk megosztani az élményt fejlesztőcsapatunk tagjaival, barátainkkal és támogatóinkkal is. Úgy tervezzük, hogy decemberben avatjuk majd fel egy ünnepi szaunaszeánsz keretében – újságolta Ádám, aki minket is meghívott erre a különleges alkalomra.