Nagy találkozás: László Boldizsár operaénekessel beszélgettünk a közelgő duettkoncertjéről

2024. 04. 30., 09:27
Pressertől Pucciniig a mottója Szekeres Adrien és László Boldizsár közös koncertsorozatának. Több év kihagyás után lépnek újra színpadra Kecskeméten, ezúttal ráadásul együtt, egy gyönyörű duettekkel tarkított, stílusok és korszakok egész sorát felvonultató esten május 4-én, a Hírös Agórában.

László Boldizsár Kecskeméthez köthető pályafutásáról és az operaénekhez való visszatéréséről beszélgetett Kriskó Jánossal, a Kecskeméti Televízió Kiemelő című magazinjában. Az előadóművész elárulta, az operaéneklés mindig is kiemelt helyen foglalt el az életében. Bár közel 15 évre félretette, most újra visszatért a műfajhoz, és Szekeres Adriennel karöltve meg is mutatja közönségének mire képes a híres tenor hangszíne. Az év duettkoncertjének kecskeméti állomása különleges lesz, ugyanis a közönség itt "olyat láthat, amit máshol nem láthatnak."

Kevesen tudják, hogy Adrienn és Boldizsár a pályájuk elején egy énektanárhoz, Sík Olgához jártak. Olga néni (ahogy őt mindenki hívta) korábban nagy generációk sorát (Pitti Katalintól Zoránon át Presserig) nevelte ki.

A két művész pályája elején sok közös növendék koncerten énekelt együtt, viszont azóta valahogy nem keresztezték egymás útjait. A közelmúltban viszont hosszú idő után megtört a jég, és teltházas koncertet adtak több nagyvárosban. Ezért is a koncert címe, a “Nagy találkozás”. Az est során számos szóló mellett olyan duettek is elhangoznak ami mindkettőjük számára kirándulás lesz, így Bolditól hallhattak könnyűzenei ugyanúgy, mint Adrienntől klasszikus stílusú megszólalást is.

László Boldizsár azt is elmondta, Kecskemét kiemelt helyszíne a koncertsorozat 10 állomásának, ugyanis az eddigi koncertek egy szál zongorával kísértek voltak, viszont itt kiegészült az előadás további három zenésszel, a Cotton Club Band-del.

A teljes beszélgetés megtekinthető a KTV Kiemelő című magazinjában.

A kecskeméti koncert május 4-én, szombaton 19 órakor kerül megrendezésre a Hírös Agórában. A koncertre a jegyeket ITT találják.