Kecskeméti TE: a Kisvárda ellen kezdjük a bajnokságot hétfő este

KÖZLEMÉNY
2023. 08. 07., 07:08
Hétfő este elrajtol a KTE számára az OTP Bank Liga 2023/2024-es szezonja. Ott folytatják gyakorlatilag, ahol abbahagyták, hiszen ahogy az előző idény utolsó bajnokiján, úgy most is a Kisvárda lesz az ellenfél a Széktói Stadionban.

Az első fordulóban csapatunk még nem lépett pályára, ugyanis az FTC elleni idegenbeli találkozó végül halasztásra került. Most rajtol tulajdonképpen a bajnokság Szabó István csapatának, méghozzá az ellen a Kisvárda ellen, mely a nyitányon idegenben verte meg 2-0-ra a ZTE-t. Milos Kruscsics csapata nyáron némileg átalakult, de nem lett gyengébb, ezt már az első találkozó is megmutatta. A rutinos, válogatott légiósok továbbra is adott kisvárdai oldalon, elég csak az első körben duplázó Jasmin Mecanovic-ra, vagy Rafal Makowskira és Danijel Petkovic-ra gondolni. Formálódik a KTE is, mert bár Nikitscher Tamás és Banó-Szabó Bence játékára legutóbb nem számíthatott Szabó István, Horváth Krisztofer visszatért, így hétfőn akár már be is vetheti a szakmai stáb, ha úgy látják, hogy azonnal segíteni tud.

A két együttes tavaly háromszor találkozott, kétszer is Kecskeméten, egy 3-3-as döntetlent mellett az utolsó körben 1-0-ra nyertünk hazai pályán, ezt most is aláírnánk természetesen. A kisvárdai meccsen is sikerült begyűjtenünk akkor a három pontot, ugyancsak 1-0-os különbséggel. Könnyű mérkőzésre a rigai túlóra tükrében most sem számíthatunk.

Szabó István, a Kecskeméti TE vezetőedzője: – A csütörtöki meccs után az adatok azt mutatják, hogy ez a találkozó nem múlt el nyomtalanul, van olyan játékosom, aki több mint 15 kilométert futott Rigában. Ebben a szűk három napban tehát főleg a regenerációra, illetve a taktikai felkészülésre van lehetőség, hiszen pénteken hajnalban értünk haza. Nem azért edzettünk ugyanakkor nyáron sokat, illetve voltunk edzőtáborban, hogy kibúvókat keressünk, bele kell állni ebbe a meccsbe is. A Kisvárda nagyon erős csapat, idegenben is megmutatták az előző körben ezt, amikor 2-0-ra legyőzték a Zalaegerszeget. A nyáron is figyeltem a felkészülésüket, nagyon erős csapatokat is meg tudtak verni. Némileg új a stílusuk is, amit a tavasz végén azért már alkalmazott kollégám. Frissítésre van most főleg szükségünk, meg kell találnunk azokat a játékosokat, akik megalkuvás nélkül, a tavalyi stílusban tudnak futballozni hétfőn. Bízom benne, hogy sikeresen kezdjük az új bajnokságot.

Szurkolói információk

Elővételben online, a jegymester.hu oldalon folyamatosan lehet jegyet vásárolni. A mérkőzés napján – amennyiben maradnak belépők még – 18:30-kor nyitnak a kapuk és a pénztárak, így arra kérjük drukkereinket, lehetőség szerint időben érkezzenek a gördülékeny beléptetés érdekében akkor is, ha már rendelkeznek belépővel. A kezdésig az Ápoló Klubban is bemelegíthetnek drukkereink, hiszen közvetlenül a stadion mellett található szórakozóhely is nyitva lesz.

A jegyvásárlásnál feltétlen figyeljenek arra drukkereink, hogy melyik kapu és oldal felől közelíthető meg szektoruk, ugyanis csak ennek megfelelően működnek a jegyleolvasók. A hazai szektorokat az 1-es, 2-es („A” lelátó) és 4-es kapu jelöli, utóbbi a városi oldal, a „B” lelátó. A jegyeket nem kell bedugni az automatába, elég csak a vonalkóddal lehúzni a leolvasó előtt. Az online vásárolt jegyeket telefonon keresztül is be lehet mutatni.

Bérlet

A jegyek mellett a bérleteket is folyamatosan áruljuk online, hétfőn személyesen is lesz lehetőség kártyát váltani, illetve kártyára cserélni az online megváltott bérletet. A bérletértékesítés és csere a 2-es pénztárban (uszoda parkoló) zajlik majd hétfőn, ugyancsak 18:30-tól. A plasztikkártya nem kötelező, természetesen telefonról is be lehet mutatni. Bérletet idén is érdemes váltani, hiszen az egész évre garantált hely mellett nagyjából a belépők árának a harmadát lehet megspórolni vele.

Jegy- és bérletárak:

"A" lelátó:

Normál jegy: 2.500 forint

Kedvezményes jegy (18 év alatt, 65 év felett): 2.000 forint

Normál bérlet: 30.000 forint

Kedvezményes bérlet (18 év alatt, 65 év felett): 24.000 forint

"B" lelátó:

Normál: 2.000 forint

Kedvezményes (18 év alatt, 65 év felett): 1.500 forint

Normál bérlet: 24.000 forint

Kedvezményes (18 év alatt, 65 év felett): 18.000 forint

Gyermekjegy (6 év alatt): Mindkét lelátóra ingyenes, regisztrációs jeggyel.

Mozgássérült belépő (1-es kapu): 1.500 forint

A Széktói Stadion pénztáraiban, illetve a stadion teljes területén csak készpénzzel lehet fizetni. A beléptetés során a kedvezményes jegyeket ellenőrizhetik kollégáink, így mindenképpen legyen egy születési időt igazoló okmány (személyi, jogosítvány, útlevél vagy diákigazolvány) szurkolóinknál. Ennek hiányában a biztonsági személyzet megtagadhatja a belépést az érvényes belépő birtokában is. Aki teheti, érkezzen ezúttal is a tömegközlekedés segítségével.

Vendég szurkolók

A vendégszektor az „A” lelátóhoz tartozik, így az arra érvényes jegyárak, kedvezmények és előírások érvényesek a vendég drukkerekre. A vendégszektor a Csabay Géza körútról érkezve közelíthető meg, parkoló közvetlenül a szektor bejárata mellett, a Kecskeméti Fürdővel szemben található. A vendégszektorba a 3-as kapun keresztül lehet belépni, büfé és mosdók üzemelnek. Fizetni csak készpénzzel lehet. 

Szerző: KTE/kecskemetite.hu