Kecskeméti TE: a kupadöntőst fogadjuk szombaton

KÖZLEMÉNY
2023. 04. 14., 16:59
Szombaton 14:30-kor a Kecskeméti TE a Zalaegerszegi TE-t fogadja a Széktói Stadionban. A két együttes harmadik alkalommal csap össze már az idei szezonban, és a hasonló filozófiák találkozása mellett az is közös a klubokban, hogy történelmi sikerekért vannak harcban.

A ZTE filozófiája kísértetiesen hasonlít a kecskemétire, hiszen tulajdonképpen a két legfiatalabb átlagéletkorral rendelkező klubról van szó ebben a szezonban. Bár az egerszegiek keretében több légiós is szerepel, köztük is sok a pályája elején járó tehetség, emellett az is közös a csapatokban, hogy bátor játékra törekszenek. A ZTE számára a Magyar Kupa küzdelmei idén különösen jól alakulnak, hiszen Ricardo Moniz együttese bejutott a döntőbe, míg kecskeméti oldalon a bajnoki szereplés maradhat mindenképpen emlékezetes.

Az eddigi két összecsapásból mi jöttünk ki jobban, hiszen hazai pályán 3-1-re sikerült nyerni tavaly ősszel, majd novemberben 0-0-os döntetlen született Zalaegerszegen. Ellenfelünk a legutóbbi fordulóban a Kisvárdával nem bírt hazai pályán (0-0), míg Szabó István játékosai Felcsúton arattak 3-0-os győzelmet. A forduló előtt a KTE a második, míg a ZTE a nyolcadik helyről várja a találkozót.

Szabó István, a Kecskeméti TE vezetőedzője: – Nagyon nehéz mérkőzésre számítok. Ősszel kétszer is találkoztunk velük, akkor a hazai meccset 3-1-re meg tudtuk nyerni, de egy kiállítás is volt azon a mérkőzésen, azt követően tudtuk kamatoztatni létszámfölényünket. A második mérkőzésen be kell vallanom, hogy óriási fölényben volt a ZTE, nekünk komoly fegyvertény volt, hogy egy ponttal térhettünk haza. Akkor is megmutatták, hogy jó csapatot alkotnak. Ezt már tavaly is elmondtam, de még mindig igaz, hogy nagyon tetszik a filozófiájuk, mely hasonló a miénkhez. Apró különbség, hogy ők külföldi játékosokat is megszereznek, de sok a fiatal, próbálják őket felépíteni. Egész évben azt mutatták, hogy képesek jó teljesítményre, kiemelt mérkőzéseken pláne, elég csak a Fradi elleni győzelmükre visszagondolni, vagy a Puskás elleni elődöntőre a kupában. A kupadöntős érkezik hozzánk, azóta tudtak pihenni, volt egy egész hetük készülni, így nehéz találkozó vár ránk. Bízom viszont a csapatomban, szeretnénk most is pontot, pontokat itthon tartani.

Szurkolói információk

A jegyvásárlásnál feltétlen figyeljenek arra drukkereink, hogy melyik kapu és oldal felől közelíthető meg szektoruk, ugyanis csak ennek megfelelően működnek a jegyleolvasók. A hazai szektorokat az 1-es, 2-es („A” lelátó) és 4-es kapu jelöli, utóbbi a városi oldal, a „B” lelátó. A jegyeket nem kell bedugni az automatába, elég csak a vonalkóddal lehúzni a leolvasó előtt. Az online vásárolt jegyeket telefonon keresztül is be lehet mutatni. 

Elővételben online, a jegymester.hu oldalon folyamatosan lehet jegyet vásárolni már. A mérkőzés napján 13:00-kor nyitnak a kapuk és a pénztárak, így arra kérjük drukkereinket, lehetőség szerint időben érkezzenek a gördülékeny beléptetés érdekében. A kezdésig az Ápoló Klubban is bemelegíthetnek drukkereink, hiszen közvetlenül a stadion mellett található szórakozóhelyen érvényes jeggyel és bérlettel akciókat is biztosítanak.

Jegyárak a Mezőkövesd ellen (normál kategóriájú mérkőzés):

„A” lelátó:

Normál: 2.000 forint

Kedvezményes (18 év alatt, 65 év felett): 1.000 forint

„B” lelátó:

Normál: 1.500 forint

Kedvezményes: 1.000 forint

Gyermekjegy (6 év alatt): Ingyenes mindkét lelátón, de regisztrációs jegyet váltani kell a pénztárban

A Széktói Stadion pénztáraiban, illetve a stadion teljes területén csak készpénzzel lehet fizetni. A mérkőzés folyamán ajándéktárgyakat is lehet vásárolni a büfék mellett felállított pultoknál, szintén készpénzes formában.

Klubkártya továbbra sem kell a jegyvásárláshoz, viszont a beléptetés során a kedvezményes jegyeket és bérleteket ellenőrizhetik kollégáink, így mindenképpen szükséges bemutatni egy születési időt igazoló okmányt (személyi, jogosítvány, útlevél vagy diákigazolvány). Ennek hiányában a biztonsági személyzet megtagadhatja a belépést az érvényes belépő birtokában is.

Vendég szurkolók

A vendégszektor az „A” lelátóhoz tartozik, így az arra érvényes jegyárak, kedvezmények és előírások érvényesek a vendég drukkerekre. A vendégszektor a Csabay Géza körútról érkezve közelíthető meg, parkoló közvetlenül a szektor bejárata mellett, a Kecskeméti Fürdővel szemben található. A vendégszektorba a 3-as kapun keresztül lehet belépni, büfé és mosdók természetesen üzemelnek.

Szerző: KTE/kecskemetite.hu