Kecskeméti TE: legyőztük a Zalaegerszeget, megvan a 6. hely!

KÖZLEMÉNY
2024. 05. 20., 07:10
Az OTP Bank Liga záró fordulójában a Zalaegerszeget fogadtuk a Széktói Stadionban. A tét a 6. hely megszerzése volt, amelyért nagyon megküzdöttünk.

A meccs első lehetősége a válogatott meghívót kapott Horváth nevéhez fűződött, aki ajándékba kapott egy labdát az ellenféltől, közelről azonban Gyurjánba lőtt. A fordulás után Mance életerős lövéssel próbálkozott a 12. percben, de ez mellé ment. A következő kísérletig sokat kellett várni, ám az a 22. percben gólt ért: Sajbán fordult le védőjéről és húsz méterről kilőtte a hosszút, megszerezve ezzel a vezetést a ZTE-nek, 0-1. Félóra játékot követően a vendégek jobb oldali védője, Szendrei húzott befelé, a tizenhatosról mellé lőtt, majd Mance próbálkozását védte Kersák. Csapatunk leginkább beadásokkal próbálkozott, de ezekből nem alakult ki nagyobb veszély, a szünetig nem változott az eredmény.

A szünetben kettőt cserélt Szabó István, érkezett Katona Májer helyére és Zsótér Helmich helyére. Utóbbi cserejátékos az 54. percben jó helyzetből lőhetett, ám nem talált kaput. Két minutummal később Sajbán cselezte be magát a tizenhatoson belülre, de az ő lövése is pontatlan volt. Egy óra telt el a találkozóból, amikor Banó-Szabó tűzte rá, Gyurján kapusnak ekkor sem volt dolga. A 62. percben viszont lett volna, de ekkor már tehetetlen volt, Horváth oldalsó szabadrúgása a hosszún Nikitscher elé pattant, aki bevágta az egyenlítő gólt, 1-1. Ettől még inkább megélénkült a játékunk, és tovább nyomtunk a második gólért. Pálinkás félfordulatból lőhetett és nem tévedett sokat, majd a 77. percben Horváth kapásból tüzelt fölé. Sorjában jöttek a hazai akciók, Zeke beadását Pálinkás fejelte fölé, majd a 82. percben a vendégek előtt is adódott veszélyes helyzet, de Németh közeli lövését Lukács blokkolta a kapu torkában. Lukács a másik kapunál is megvillant, remek beadását a 87. percben Pálinkás nem tudta a védők szorításában bekotorni, egy perccel később viszont már betalált. Szendrei lövése még kijött a kapusról, de a kipattanóra Pálinkás csapott le a leggyorsabban és befejelte a győzelmet jelentő találatot, 2-1.

Csapatunk ezzel a sikerrel a 6. helyen zárta a 2023/24-es szezont.

Kecskeméti TE – Zalaegerszegi TE 2–1 (0–1)

Kecskemét, 2461 néző, Vezette: Pintér Csaba (Aradi József, Belicza Bence Péter)

KTE: Kersák – Májer (Katona 46.), Szűcs, Szabó (Lukács 73.), Belényesi, Zeke – Nikitscher (Szendrei 87.), Helmich (Zsótér 46.), Banó-Szabó (Vágó 76.) – Horváth, Pálinkás. Vezetőedző: Szabó István

ZTE: Gyurján – Szendrei, Evangelou, Safronov, Medgyes (Croizet 38.) – Sankovic, Bedi, – Kiss (Németh 72.), Sajbán (Gruber 72.), Mim – Mance (Kovács 72.). Vezetőedző: Márton Gábor

Gól: Nikitscher (62.), Pálinkás (88.), ill. Sajbán (22.)

Szerző: KTE/kecskemetite.hu