Kedden kezdődik a platánok permetezése

2023. 07. 10., 14:51
Az időjárás fügvényében július 11. és július 24. között végzik a platánfák csipkés poloska és gnomóniás levélgomba elleni permetezését Kecskeméten - derült ki a Kecskeméti Városüzemeltetési Nonprofit Kft. megbízásából a Növényvédő és Kártevőirtó Kft. közleményéből.

A Kecskeméti Városüzemeltetési Nonprofit Kft. megbízásából a Növényvédő és Kártevőirtó Kft.  – az időjárási viszonyoktól függően – 2023. július 11. és július 24. közti időszakban végzi a platánfák csipkés poloska és gnomóniás levélgomba elleni permetezését.

A jelenlegi jogszabályoknak megfelelően a permetező autó csak éjjel dolgozhat közterületen, így előreláthatólag este 22.00 és hajnali 04.00 között számíthatunk megjelenésére. A gép működése zajjal jár, emiatt előre elnézést kérnek.

Ugyanezen időszakban végzik a vegyes díszfák szövőlepke elleni permetezését ia. A pókhálószerű sűrű szövetet készítő szövőlepke fészkeit, a munkatársak nappal kutatják fel és nagy teljesítményű permetezővel célzottan juttatják ki rájuk a növényvédőszert.

Az alkalmazott növényvédőszerek munkaegészségügyi várakozási ideje 0 nap. Azoknál a fáknál, ahol portán belül vagy kívül haszonnövény van és élelmezési, takarmányozási célokat szolgál vagy szolgálhat, fontos tudni, hogy a megadott élelmezésügyi várakozási idő 21 nap, amely betartása kötelező. Ha autóra, kerítésre, egyéb tárgyra kerül a permetszer, akkor normál mosással eltávolítható.