Kerékpár: felszántották a Nyakvágót a Winter Kúp résztvevői

2023. 02. 22., 13:56
Szombaton rendezte meg az MKB Bank Cycling Team a Winter Kúp terepkerékpár-verseny sorozat aktuális fordulóját. A bringásokat ezúttal Ballószög és a Nyakvágó várta. Na, meg a végtelen homoktenger, némi széllel.
A galéria 38 képet tartalmaz

Voltak, akik hússal és egyebekkel töltötték a kolbászt, a poharakat és a szombati napot, és voltak, akik kerékpározással. Nem a kolbászt. És nem a poharakat. Csak a szombati napot. Koradélutánt. A közös az volt a két társaságban, hogy a poharakkal egyhelyben kolbászolók és a bringákkal a Nyakvágó domb környékén kolbászolók egyaránt a ballószögi sportcentrumban gyülekeztek. Előbbiek a VI. Ballószögi Kolbásztöltő Versenyen vettek részt, utóbbiak a sokadik Winter Kúp kezelésen.

2019 decemberében már rendeztek Winter Kúp fordulót Ballószögön, ami igen emlékezetesre sikerült azáltal, hogy a homoktenger egy pillanat alatt sártengerré, gigantikus dagonyává változott. Az akkori versenyzők közül többen is megjelentek ezen a februári napon, de sok új kerékpáros is csatlakozott az eseményhez. A rajtnál gyülekező, mintegy negyven felnőtt és gyermek lelkesedésén látszott, hogy akkor is nyeregbe pattannának, ha egyik pillanatról a másikra leszakadna az ég, esne a hó, az eső, a havaseső. Még ha oly’ hívogatóak is a kolbászverseny illatai, fedett sátrai.

Mert ők ezért gyűltek össze. Hogy kicsit megfeszegessék a határaikat, láncaikat, combizmaikat, fel- és összemérjék, hol tartanak a téli felkészülésben. Elsőként a kicsik rajtoltak segítőikkel, majd lassú rajt után hatalmas lendületet vett a mezőny. Az első komolyabb homokcsíkig. Ott kicsit megnyúlt, majd ez az állapot tartotta magát a következő komoly homokos részig (ami nem volt olyan messze, mint amilyen hosszú), hogy aztán a Nyakvágó-domb kisebb bolyokra aprítsa a nagyobb bolyokat, és túrázóvá tegye a hátramaradókat. Utóbbiak, persze, nem bánták ezt, lévén, hogy többen közülük pont ezért jöttek. Hogy gyönyörködjenek a puszta szépségben.

A nem túrázás céljából hátramaradóknak nem sok idejük van már, hogy a Winter Kúp 4. zárófordulójára felkészüljenek, arra ugyanis ezen a hétvégén, február 26-án (szombaton) kerül sor, mégpedig a VII. Vad Kunság keretein belül. Persze ki kell emelni, hogy ez alapvetően egy gravel túra lesz, a Kiskunsági Nemzeti Park ikonikus tájain, melyen persze egymással is versenghetnek a résztvevők, nem csak az elemekkel.

Eredmények hamarosan!