Kerékpáros sikerek idehaza és külföldön

2023. 06. 08., 17:00
Az elmúlt hétvégén kettő helyszínen is rajtszámot tűztek az MBH Bank Cycling Team fiatal kerékpárosai.

Az U17 -es sportolók a Tour de Mátrán brillíroztak. Péter-Lichtenberger Ábris és Erdős Dániel végig a mezőny, majd a szökés elején helyezkedve kettős sikert arattak a Kékesen elhelyezett célvonalon áthaladva! A szép csapatmunkának  köszönhetően Árbis megnyerte a kategóriáját, míg Dániel a 2. helyezett lett! Nagyon jó előjelek a közelgő országos bajnokság előtt.

A csapat többi tagja, a három szakaszos, szlovákiai Trnava Tour-on indultak. A Nagyszombat környékén megrendezett nemzetközi versenyen cseh, osztrák, szlovák és magyar kerékpáros csapatok vettek részt.

Az első szakasz, egy trükkös időfutam volt, ahol legjobban Balogh Zsombor és Szöllőssy Ádám szerepel.  Ennek köszönhetően, Balogh Zsombor magára ölthette a legjobb fiatalnak járó fehér trikót.

A régió legerősebb utánpótlás csapata, a Dukla Praha, ugyan a 2. szakaszon „levette”  trikót, az MBH Bank fiatal kerékpárosáról, de a 3. szakasz után is csak Balogh és Szöllőssy tudott beférkőzni a cseh kerékpárosok közé. Az U19 versenyt összetett végeredményben Balogh a 3. , míg Szöllőssy az 5 . helyet szerezte meg. Ráadásul a 3. szakasz mezőnybefutóján Szöllőssy az abszolút 4. helyen ért célba, több ismert  sprintert lekerülve.

A MBH Bank Cycling Team csapat, a több mint 30 induló egyesület közül az 5. lett összesítésben!