Készül a Mikuláskuckó a Ciróka Bábszínházban

2022. 11. 18., 15:57
Köztudott, hogy a Mikulás lappföldi házát minden év decemberében tatarozzák. Nem lesz ez másképp ebben az évben sem. A télapó idén is a Ciróka Bábszínházban rendezi be átmeneti szálláshelyét. A kuckót a gyerekek és családok is meglátogathatják, amíg a nagyszakállú ügyes-bajos dolgait intézi a hírös városban.
Fotó: Harkai György
A galéria 18 képet tartalmaz

Hamarosan különleges vendég érkezik a Ciróka Bábszínházba. Az átmeneti, kényelmes lakhely majdnem elkészült, már helyükön vannak a hógömbök, és a csizmaplüss-szárítók. A javításra és minőségellenőrzésre váró játékok, óriási, fenyőillatú szappan és piros hálóing mutatja, hogy a Mikulás idén is a kecskeméti teátrumban tölti azt az időt, amíg lappföldi házát tatarozzák.

"Mi itt már nagyon készülődünk, már rendezzük a kuckót. Ismerjük már szerencsére a szokásait, hiszen jó ismerősök vagyunk, így tudjuk, hogy mi a kedvenc étele. Nagyon sok alapanyagot készítettünk be a hógombócleves-főzéshez, mert az az egyik kedvence" - mesélt az előkészületekről Kiszely Ágnes, a Ciróka Bábszínház igazgatója.

A Mikulás átmeneti szállását természetesen a bábszínház minden évben igyekszik úgy berendezni, hogy vendégük otthonosan érezze magát. Egyáltalán nem mindegy, hova kerül a mosdósarok az óriásszappannal, vagy a hálóhely a bekeretezett családi fotókkal. A javítóműhellyel és levélszortírozóval ellátott Mikuláskuckót a télapó távollétében a gyerekek és szüleik és megnézhetik.

"Úgy működik a kuckólátogatás, hogy a Mikulásnak a segédje fogja körbevezetni az érdeklődőket. De hogy éppen mi történik a kuckóban, azt nem lehet megjósolni. Az előző évek ismeretében egészen biztosan történik majd valami, és általában mindig galiba" - mondta Kiszely Ágnes.

Az biztos, hogy a szoba idén is számos titkot rejt. A Mikuláskuckóban tehát a kaland sem marad majd el, amihez a gyerekek segítségére lesz szükség. A november 28-án nyíló kuckóba előzetes bejelentkezés alapján tudnak ellátogatni a kicsik és nagyok.