Két év szisztematikus munkája érett be az U20-as döntővel

2023. 04. 26., 11:09
Csütörtöktől szombatig Debrecenben szerepel a KTE-Neumann János Egyetem U20-as csapata az országos nyolcas döntőben. A kecskeméti együttes szeretne minél előbb végezni, ehhez maximális koncentráció kell, és a legjobb tudásukat kell megvillantani a következő napokban.

Az alapszakaszt 15 győzelemmel zárták a KTE-NJE fiataljai, és az 5. helyen végezve pótselejtező útján, a Bonyhád kétszeri legyőzésével kvalifikálták magukat a legjobb nyolc közé. 

Ivkovic Stojan szakmai igazgató végig figyelemmel kísérte a fiatalok munkáját, és bizakodva tekint a soron következő megmérettetések elé:

– Két év kemény, szisztematikus munkájának gyümölcse, hogy képviselhetjük a várost az országos döntőben - mutatott rá Ivkovic Stojan. - Igazi csapatmunka volt ez, hiszen a Mercedes-Benz Gyár Nemzeti Kosárlabda Akadémia U18-as csapatát is irányító Dusan Markovic, valamint a felnőtt NBI A-csoportos együttesnél Forray Gábor munkáját segítő Hegedűs Gergellyel hárman készítettük fel az U20-as csapatot. Köszönöm nekik ezúttal is a sok energiát, amit belefektettek. Tavaly az U23-as korosztállyal a B-csoportban jutottunk nyolc közé, most az U20-asokon volt a prioritás, és sikerült is a terveinket valóra váltani. Elégedett vagyok a csapat hozzáállásával, a mutatott fejlődéssel. Az elsődleges célunk természetesen még mindig az, hogy a felnőtt gárda számára adjunk minél több tehetséget. A kiírás úgy hozta, hogy az alapszakaszban megszerzett 5. hely ellenére is az első meccset az alapszakaszt megnyerő Falcoval kell játszanunk. Célunk, hogy a lehető legtöbb győzelmet megszerezzük, és a legelőkelőbb helyezéssel térjünk haza Debrecenből
— nyilatkozta a mesteredző.