Címke: Neumann János Egyetem
Keresés
Dátum választó
Rendezés
19 találat
2023.03.24

Neumann János emlékére rendeztek programozó versenyt

Ma tartották a nemzetközi programozó verseny döntőjét a Neumann János Egyetemen. A névadó emlékére szervezett megmérettetésen Kárpát-medencei középiskolások, határon túli magyar nyelvű középiskolák tanulói vettek részt. A verseny célja a Neumann Emlékév programjaihoz kapcsolódóan a hallgatói utánpótlás és a középiskolai szakmai kapcsolatok fejlesztése volt.
2023.03.10

Neumann Kiválósági Díj 2023

Második alkalommal adták át a Neumann Kiválósági Díjakat a kecskeméti Neumann János Egyetemen. A rangos kitüntetést 2022-ben a Neumann János Egyetemért Alapítvány azzal a szándékkal hívta életre, hogy az intézmény kollégái közösen ünnepelhessék és a külvilágnak is megmutathassák mindennapi munkájuk kimagasló teljesítményeit. 2023-ban a látványos gála keretében 14 munkavállalói díjat és 6 hallgatói díjat vehettek át a kitüntetettek.
2023.03.09

Neumann Kiválósági Díjátadó Gála

Ma (csütörtök) kora este kezdődött a Neumann Kiválósági Díjátadó Gála a kecskeméti Campuson. Az ünnepség előtt a helyszínről tudósított Molnár H. Boglárka. Munkatársunk dr. Fülöp Tamás rektorral, valamint dr. Csizmadia Norberttel a Neumann János Egyetemért Alapítvány kuratóriumi elnökével beszélgetett.
2023.03.09

Neumann János - Az ember a jövőből - könyvbemutó a CAMPUS-on

Neumann János születésének 120. évfordulója alkalmából a kecskeméti Neumann János Egyetem és a fenntartó Neumann János Egyetemért Alapítvány januárban indította el Neumann 2023 programsorozatát. Ehhez csatlakozva ma könyvbemutatót tartottak az egyetem CAMPUS–án. A Neumann János - Az ember a jövőből című könyv a magyar zseni pályáján kalauzolja végig az olvasót.
2023.03.08

Kiemelkedő teljesítményt ért el a Neumann János Egyetem

Nagyszerű eredményt ért el a Neumann János Egyetem a felsőoktatásba jelentkezők megszólításában! Megjelentek az első adatok a 2023-as felvételi eredményekről, melyek azt mutatják, hogy a 2022. évhez képest 65 százalékkal nőtt azoknak a száma, akik a Neumann János Egyetemet választották.
2023.03.07

Kamarával a vállalkozásokért kurzus az egyetemen

Ismét elindította közös kurzusát a Neumann János Egyetem Gazdaságtudományi Kara és a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara. A kurzus hallgatói a GTK oktatóitól, valamint a megye sikeres üzletembereitől és gazdasági szakembereitől leshetik el egy vállalkozás elindításának a mesterfogásait. Az első kurzust még 2020-ban indították útjára, most pedig már a harmadik veszi kezdetét.
2023.03.07

Iparkamara - Tudnivalók az ESG keretrendszerről

Újabb, főképp a nagyobb cégeket érintő változásról, az ESG keretrendszerről tartottak előadást ma (kedden) a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara székházában. A téma felvetése azért fontos, mert jövő évtől a tőzsdén jegyzett nagyobb vállalatoknak már jelentést kell készíteniük arról, hogy árbevételük és költségeik mekkora hányada kapcsolódik igazoltan fenntartható tevékenységhez. Az új rendszer a kis- és közepes vállalkozásokat is érinti.
2023.03.01

Beemelték a helyére az egyetem gyalogoshídját az Izsáki úton

Kicsivel kedd éjfél előtt mozdították ki a GAMF parkolójából a 34 méternyi hídszerkezetet, melyet bő egy óra alatt a helyére illesztettek a szakemberek. A bravúros megoldást figyelemmel kísérték a Kecskeméti Médiacentrum munkatársai is. Miután a gyalogoshídnak az Izsáki utat átívelő részét a tartóoszlopokhoz erősítették, már meg is érkezett a következő elem, melyet hamarosan szintén a pillérekre emelnek majd.
2023.02.28

Tejes útzár lesz: ma éjjel emelik a helyére a gyalogoshidat az Izsáki úton

Hosszú előkészületek után február 28-án, kedden éjjel egyben emelik a helyére a kecskeméti CAMPUS új gyalogoshídját. Az 52-es érintett útszakaszát 23.15 és 4.15 óra között teljesen lezárják a közlekedést pedig a KFC kereszteződésénél és a Sport utca torkolatánál fogják elterelni. A két ponton kordonokkal és rendőri jelenléttel biztosítják a forgalomirányítást.
2023.02.23

Február 28-án emelik helyére az egyetem gyalogoshídját - lezárják az utat

Teljes útzár mellett, egy darabban emelik a helyére a kecskeméti CAMPUS projekt gyalogos hidjának az Izsáki út feletti részét 2023. február 28-án. A Neumann János Egyetem régi és új épületegyüttesét összekötő híd kivitelezése során fokozottan figyelnek arra, hogy ne okozzanak fennakadást a város életében, ezért a szerkezet beemelését is kedd éjjelre, a helyi tömegközlekedés üzemszünetével összhangban 23:15 és hajnali 4:15 közé időzítették. A forgalmat eközben az Izsáki út – Ipoly utca – Kiskőrösi út– Korhánközi utca – Dr. Szobonya Zoltán utca – Izsáki út útvonalra terelik - áll az alapítvány közleményében.
2023.02.17

Együttműködési megállapodást kötött a Musa Ryskulbekov Kyrgyz Egyetem és a Neumann János Egyetem

A 2023. február 14-én tartott ünnepélyes aláírási ceremóniára az I. Magyar-Kirgiz Rektori Konferencia keretein belül került sor. Az eseményen köszöntőt mondott Dr. Pacsay-Tomassich Orsolya. A Magyar Diplomáciai Akadémia Vezetője beszédében kiemelte a két ország kapcsolatának fontosságát valamint az egyetemek közötti együttműködés jelentőségét.