Két újabb szelektívhulladék-gyűjtő szigetet szüntet meg a DTKH Kft.

2023. 03. 10., 18:49
Március 31-étől megszűnik a Pákozdi csata utca 2. szám előtti és az Akadémia körút – Forradalom utca sarkán található gyűjtősziget. Az üzemeltető DTKH Kft. szerint okafogyottá vált az ilyen helyszínek fenntartása, ugyanis minden lakóközösség számára biztosított a házhoz menő szelektívhulladék- gyűjtés. Emellett a gyűjtőszigetek felszámolásával az illegális hulladék elhelyezésének lehetősége is csökken.

Két újabb szelektívhulladék-gyűjtő sziget szűnik meg Kecskeméten. A Pákozdi csata utca 2. szám előtti és az Akadémia körút – Forradalom utca sarkán található gyűjtőszigetek 2023. március 31. után nem működnek tovább. A DTKH Nonprofit Kft. szerint a gyűjtőszigetek felszámolása nem kecskeméti jelenség, hanem országos tendencia. A szelektív szigetek megszüntetéséhez két dolog vezet.

Egyik, hogy a lakosság ezeken a helyeken nem megfelelően gyűjti a hulladékot, és a gyűjtőedények mellé gyakran kerül nagy mennyiségű illegális szemét. A másik, hogy a hulladékgazdákodási cég a kertes házban élő háztartások, valamint a társasházakban élő lakóközösségek számára egyaránt megoldotta a házhoz menő szelektívhulladék-gyűjtést. Díjmentesen biztosít gyűjtőedényeket, és gondoskodik azok rendszeres elszállításáról. Azzal pedig, hogy a szelektív hulladék csak az elszállítás napján kerül ki a közterületre, megszűnik az illegális hulladék elhelyezésének lehetősége, tisztább marad a környezet.

A DTKH Nonprofit Kft. emellett minden esetben gondoskodik az újrahasznosítható üvegek gyűjtéséről is. A hó végén megszűnő két gyűjtősziget környékén élők számára az Akadémia körúti Univer ABC mellett alakítanak ki üveggyűjtő helyszínt, április 1-jétől.