Címke: DTkH Nonprofit Kft.
Keresés
Dátum választó
Rendezés
4 találat
2024.05.13

Fontos változást hoz a házhoz menő biohulladék-gyűjtés

Minden, a földgázimport csökkentésére lehetőséget adó megoldást mérlegelni kell, mivel Magyarország földgázfogyasztásának a 85 százalékát importálja, a behozatal java pedig Oroszországból érkezik. A biogáztermelés stratégiai lehetőség a földgázigény csökkentésére, a biohulladék pedig a jövő nyersanyaga lehet. Az idén Magyarország 14 településén kezdődött meg a konyhai zöld- és élelmiszer-hulladékok, azaz a biohulladékok házhoz menő gyűjtése.
2024.02.26

Kecskeméten is megkezdődik a konyhai zöld- és élelmiszerhulladékok házhoz menő gyűjtése

2024. március 4-étől Kecskeméten is megkezdődik a konyhai zöld- és élelmiszerhulladékok házhoz menő gyűjtése. Magyarország 14 városának meghatározott részein induló rendszert a MOHU MOL Hulladékgazdálkodási Zrt. (MOHU) és szerződéses partnerei működtetik. Az új rendszer részeként Kecskeméten elsőként a társasházi övezetekben, 900 társasházban 25 000 lakást érintve indul el a konyhai zöld- és élelmiszerhulladék házhoz menő gyűjtése.
2023.03.23

Megszűnik két kecskeméti szelektív sziget március 31-én

Március 31-étől megszűnik a Pákozdi csata utca 2. szám előtti és az Akadémia körút – Forradalom utca sarkán található szelektív gyűjtősziget. Ennek oka, hogy az edények környékét rendszeresen illegális hulladék lepte el. A Duna-Tisza közi Hulladékgazdálkodási Kft. vállalta a gyakoribb ürítést is a gyűjtőszigeteken, de ez sem bizonyult eredményes megoldásnak.
2023.03.10

Két újabb szelektívhulladék-gyűjtő szigetet szüntet meg a DTKH Kft.

Március 31-étől megszűnik a Pákozdi csata utca 2. szám előtti és az Akadémia körút – Forradalom utca sarkán található gyűjtősziget. Az üzemeltető DTKH Kft. szerint okafogyottá vált az ilyen helyszínek fenntartása, ugyanis minden lakóközösség számára biztosított a házhoz menő szelektívhulladék- gyűjtés. Emellett a gyűjtőszigetek felszámolásával az illegális hulladék elhelyezésének lehetősége is csökken.