Kétszázötvennél is többször riasztották a tűzoltókat

2023. 02. 05., 07:26
A viharos erejű szél miatt a katasztrófavédelem Bács-Kiskun vármegyei műveletirányítási központjába több mint kétszázötven bejelentés érkezett. Legtöbbször kicsavart fák és leszakadt ágak miatt érkezett bejelentés.
A galéria 9 képet tartalmaz

A viharos erejű szél sok munkát okozott a megyei katasztrófavédelem munkatársainak. A Bács-Kiskun vármegyei műveletirányítási központba több mint kétszázötven bejelentés érkezett többnyire kicsavart fák és leszakadt ágak miatt. Az első bejelentés reggel nyolc óra előtt futott be, amely szerint Baján egy fa vasúti sínre dőlt. A bajai hivatásos tűzoltók a fát rövid időn belül a sínről eltávolították.

A megye több pontján a szél fákat csavart ki, nagy méretű faágakat szakított le, amelyek úttestre, parkoló autókra, vezetékekre, épületekre dőltek, valamint érkezett bejelentés a szél által megbontott tetőszerkezetekről is. A hivatásos, az önkormányzati és az önkéntes tűzoltók motoros láncfűrész segítségével távolították el a veszélyt jelentő fákat, a munkálatokat folyamatosan végezték, amint felszámoltak egy káreseményt, azonnal indultak a következő címre.

A műveletirányítási ügyeletre, valamint a káresetek felszámolása során nem érkezett információ személyi sérülésről.

Fotók: Kiskőrös HTP, Kiskunhalas HTP