Kettős sikert értek el az MBH Bank kerékpárosai az országos bajnokságon

2023. 07. 03., 21:10
Elég ritka alkalom egy sportegyesület életében, hogy a dobogó első kettő fokán az ő versenyzőjük ünnepel. Pláne különleges alkalom, ha ez egy országos bajnokságon történik!

A kecskeméti alapítású MBH Bank Cycling Team, az ország egyik legerősebb utánpótlás egyesülete lett az elmúlt évek során. Jól mutatja a csapat erejét, hogy a hétvégi Tamásiban rendezett kerékpáros országos bajnokságon, az U17 -es korosztályban kettős győzelmet arattak a fiatalok!

A bajnokságot Péter-Lichtenberger Árbris nyerte, míg a dobogó 2. fokára Erdős Daniel léphetett fel.

„Nagyon okosan és taktikusan versenyeztek a fiúk. Az első 30 km-es kör után kiderült, hogy a mezőny nem fogja elengedni a szökésünket. Ezért a srácok a második körben elkezdtek spórolni az erővel, a mezőnyhajrára. Bejött a taktika, mert Árbis és Dani egymással küzdöttek meg a bajnoki címért!

Az U19 -es korosztályban 120 km volt a versenytáv, ahol végig nagyon bátran versenyeztek a bringásaink. Igazi csapatként működött az MBH gépezet. Itt a közel 43 km/h- s átlagsebességű versenyen mezőnyhajrá döntötte el a helyezéseket. Itt legjobban Szöllőssy Ádam szerepelt, aki a csapat segítségével a 4. helyen ért célba.

„Egy rövid szusszanás után folytatjuk a felkészülést, mert nagyon komoly megmérettetések várnak ránk. Az MBH Bank Cycling Team junior sorát az a megtiszteltetés érte, hogy az augusztusi hazai rendezésű junior világkupán egyedüli egyesületi csapatként indulhat a világ lejobb válogatott csapatai ellen!” - értékelt Sáfár Tamás, a csapat igazgatója.