Kettős vonatgázolás miatt késnek a vonatok

2022. 11. 21., 11:09
Halálra gázolt két fiatalt a vonat a Kerepesi úti felüljárónál. A helyszínelés idején jelentős késésekre kell készülni a kecskeméti vonalon is.
Képünk illlusztrácó

Egy 20 év körüli férfi, és egy szintén 20 év körüli nő holttestét találták meg a sínek mellett a Kerepesi úti felüljárónál, minden bizonnyal a vonat gázolta el őket – tájékoztatott a Budapesti Rendőr-főkapitányság a hvg.hu-t. Hozzátették, hogy a rendőrség vizsgálja az eset körülményeit, jelenleg még folyik az adatgyűjtés az ügyben.

A Mávinform azt közölte, hogy rendőrségi helyszínelés miatt a városligeti elágazás és a kőbányai teherpályaudvar között csak egy vágányon haladhatnak a vonatok, emiatt jelentős késésekre kell felkészülni. A baleset után Kőbánya-Kispestről a Nyugati felé a következő vonat csak 9 óra előtt kevéssel indult el.

A monori S50-es és a lajosmizsei S21-es vonatok csak Kőbánya-Kispestig közlekednek és onnan indulnak.

A Szegedről a Nyugati pályaudvarra tartó, Kecskemétről 7:48-kor továbbindult Napfény InterCity csak Ceglédig közlekedett. Az a Napfény IC, amely menetrend szerint a Nyugati pályaudvarról 9:53-kor indult volna Szegedre, csak Cegléd és Szeged között jár. Odáig a Nyugatiból Ceglédre 10:03-kor induló Z50-es vonattal lehet eljutni. A menetrend szerint 10:53-kor a Nyugatiból induló Intercity szintén csak Ceglédtől megy Szegedig. Az összes vasúti forgalmi változást itt gyűjtötte össze a MÁV.

A BKK 8:30-tól elfogadja az érvényes vasúti menetjegyeket és bérleteket az M3 metró Kőbánya-Kispest és Kálvin tér, valamint az M3 metrópótló Kálvin tér és a Nyugati pályaudvar közötti szakaszán.

Forrás: hvg.hu