Kezdődik a vadgesztenyefák permetezése

KÖZLEMÉNY
2024. 04. 17., 09:57
Pénteken kezdődik és várhatóan három hétig tart a vadgesztenyefák permetezése Kecskeméten.

Vadgesztenyefák permetezése

Kedvező időjárás esetén 2024. április 19. és május 5. között zajlik Kecskemét területén a közterületi vadgesztenyefák aknázómoly és giugnardia elleni védelme. A feladatot a Kecskeméti Városüzemeltetési Nonprofit Kft. megbízásából a nagy szakértelemmel és több évtizedes tapasztalattal rendelkező Növényvédő és Kártevőirtó Kft. végzi.

Az alkalmazott növényvédőszerek munkaegészségügyi várakozási ideje 0 nap, ami azt jelenti, hogy száradás után bárki ráléphet a felületre, nem jelent problémát. Azoknál a fáknál, ahol portán belül vagy kívül haszonnövény van és élelmezési, takarmányozási célokat szolgál vagy szolgálhat, fontos tudni, hogy a megadott élelmezésügyi várakozási idő 14 nap, amely betartása kötelező. (cseresznye, meggy, szamóca stb.) Ha autóra, kerítésre, egyéb tárgyra kerül a permetszer, akkor normál mosással eltávolítható.

A jelenlegi jogszabályoknak megfelelően a permetező autó csak éjjel dolgozhat közterületen, így előreláthatólag este 22.00 és hajnali 04.00 között számíthatnak megjelenésére. A gép működése zajjal jár, amely miatt előre elnézést kérünk.

Köszönjük a lakosság megértését!