Kiosztották a Környezetvédelmi OSZTV döntőjének díjait

2023. 03. 31., 16:42
Átadták a Környezetvédelmi Országos Szakmai Tanulmányi Verseny díjait ma délután a Kocsis PálMezőgazdasági és Környezetvédelmi Technikum és Szakképző Iskola dísztermében. Eredményüknek köszönhetően a versenyt teljesítő 14 tanuló közül hatan mentesülnek a szakmai vizsgák alól.
Fotó: Harkai György
A galéria 48 képet tartalmaz

Először a Kocsis Pál Mezőgazdasági és Környezetvédelmi Technikum és Szakképző Iskola tanulói, majd a szomszédos Szent Imre Katolikus Óvoda és Általános Iskola diákjai lepték meg műsorral a Környezetvédelmi OSZTV döntőseit. Az Országos Szakmai Tanulmányi Versenyt idén is a Kocsis Pál iskola szervezte meg, így most is az intézmény dísztermében köszöntötték a díjátadón megjelent versenyzőket és felkészítő tanáraikat.

A fiataloknak Bagdán Boglárka, a duális agrárszakképzés fejlesztéséért felelős miniszteri biztos azt mondta, mindig öröm olyan diákokkal találkozni, akik az iskolai tananyagnál sokkal elmélyültebb ismereteket szeretnének szerezni, mondjuk egy versenyen. Majd felhívta a tanulók figyelmét, hogy leendő munkájuk felelősségteljes feladat és egyben kihívás is.

Ezután az ország nyolc iskolájából döntőbe jutott 15 versenyzőt Szerdai Zsuzsanna, a Déli Agrárszakképzési Centrum főigazgatója is köszöntötte, aki szintén megköszönte az elhivatottságukat, a szervező iskola munkáját és a tanárok segítségét.

A versenynek komoly tétje is volt. A versenyzők közül hatan mentesülnek a szakmai vizsgák alól, mivel megoldották az összes feladatot és összteljesítményük elérte a 71 százalékot. A versenyt a Kultúráért és Innovációért Felelős Miniszter támogatta, de a versenyzők és felkészítőik jutalmazásához a Nemzeti Agrárgazdaság Kamara, az Agrárminisztérium és számos támogató cég is hozzájárult.