Kisvárdán is nagyon nehéz meccs vár a KTE-re

2023. 11. 11., 21:46
Az OTP Bank Liga 13. fordulójában a KTE a Kisvárda vendége lesz vasárnap 13:30-kor. Bár a hazaiak az utolsó helyen állnak, ez nem téveszti meg Szabó Istvánt és játékosait sem.

A Kisvárda nem szerepel jól ebben a bajnokságban, azonban a teljes igazsághoz az is hozzátartozik, hogy gyepszőnyeg problémák miatt gyakorlatilag végig idegenben kellett szerepelnie eddig a gárdának. Ez esetükben rengeteg utazással is járt, s bár törekedtek a jó eredményekre, eddig csupán 7 pontot gyűjtöttek be, amivel a tabella utolsó helyén állnak.

A héten edzőváltás történt a csapatnál, Mátyus János helyét Feczkó Tamás vette át a kispadon, aki aligha szeretne vesztes meccsen bemutatkozni. Kellenek is a pontok hazai oldalon, hiszen legutóbb a közvetlen rivális ZTE tudott 1-0-ra nyerni a Várkerti Stadionban.

Szabó István és a KTE csapata három győzelem után készül a mérkőzésre, ráadásul Szuhodovszki Soma és Tóth Barna is visszatérhet sárga lapos eltiltása után. Lesz azonban így is hiányzó, hiszen Zeke Márió ezúttal hasonló okokból kell, hogy pihenjen majd. Nikitscher Tamás, Nagy Krisztián és Banó-Szabó Bence továbbra is sérültlistán szerepelnek, mellettük Kersák Roland is ujjproblémákkal küzd. Ősszel hazai pályán 3-1-re le tudtuk győzni a Kisvárdát, és egy győzelem most is sokat érne, ezzel ugyanis megerősítené helyét csapatunk a középmezőnyben.

Szabó István, a KTE vezetőedzője: Kicsivel több, mint a harmada telt el a bajnokságnak. Óvatosnak kell lenni a számolgatással és a kifejezésekkel. Ez a Kisvárda nagyon erős játékosállománnyal rendelkezik, elég csak azt megjegyezni, hogy válogatott rutinnal rendelkező játékosaik vannak, így Balogh vagy Camaj például. Mellettük is nagyon jó képességű játékosok alkotják a keretet. Véletlen sem gondolom, hogy a Kisvárda ennek alapján kieső lenne. Most van egy negatív időszakuk, de hazai pályán el akarják kezdeni gyűjteni a pontokat.

Történt egy edzőváltás, aminek mi egyáltalán nem örültünk, hiszen egy tapasztalat, egyéni fejlesztésekben is profi edző került Feczkó Tamás személyében a padra. A balmazújvárosi időszakában fedezték fel Sigér Dávidot, aki aztán elkerült a Ferencvároshoz, illetve felvitte a csapatot a legmagasabb osztályba is. A motivációjuk biztosan óriási lesz, nagy elánnal is kezdenek majd véleményem szerint, mert talán az ő helyzetükben más lehetőség nincs is. Erre számítok, erre is készültünk a héten, hiszen ellen akarunk állni ennek.

Akad hiányzó KTE-játékos eltiltás miatt, de a bajnokság ezen szakaszában ez már benne van a pakliban. Szeretnénk stabilizálni a helyünket a középmezőnyben, ennek jelentőségét át is érzi a csapat, készen is állnak rá a játékosok. Idegenben minden mérkőzés nagyon nehéz, hiszen három pont rengeteget ér ebben a bajnokságban, helyezéseket lehet általa előre lépni, vereség esetén pedig akár visszacsúszni. Nem lesz könnyű meccs, de olyat még egyébként sem játszottunk, ezzel együtt szeretnénk ponttal, pontokkal hazatérni.

Forrás: kecskemetite.hu