Kiváló évet zárt a Röplabda Akadémia

KÖZLEMÉNY
2024. 06. 24., 08:34
A Kecskeméti Sportiskola 16 éves fennállása óta az egyik legsikeresebb szezonját zárta a Röplabda Akadémia, mert az U20-as és az U15-ös korosztályos fiú csapatai nyerték a magyar bajnokságot, az U17-es fiúk negyedik helyen zárták az országos döntőt, az U13-as korosztály A és B csapata is országosdöntőbe jutott, ahol egy bronzérmet és egy hatodik helyet sikerült elérni, valamint a leány U15-ös csapat országos döntőben elért ötödik helyezése is az utóbbi évek legjobb eredménye.

Május 10-12 között Kecskeméten rendezték meg a röplabda U20-as fiú országos bajnokság legjobb 6 csapatának a vetélkedőjét, amelyet a Kecskeméti Sportiskola nyert meg. A Dr. Tarnawa Ferdinándról elnevezett torna döntőjében Karagics Mátyás tanítványai a Pénzügyőr SE fiataljai ellen diadalmaskodtak 3-0 arányban. Ezzel Karagics Mátyás, Verebélyi Zsolt edzőpáros csapata megvédte az előző idényben megszerzett bajnoki címét.

Karagics Mátyás vezető edző emlékeztetett arra, hogy nem volt könnyű a felkészülés, mert két részből kellett összerakni a csapatot.

-Egyik része a sportiskola korosztályos csapatával edz, a másik része a felnőtt csapatnál készül. A felnőtt bajnokság befejezése után, az utóbbi tíz napban tudtunk együtt készülni az országos bajnoki címünk megvédésére. A döntőben nem volt könnyű mérkőzés a Pénzügyőr ellen, mert egy borzasztóan jó fizikumú csapat, jól blokkolnak. A fiúknak a terhelést jól kell már bírni, mert van, aki az U20-as, az U22-es és a felnőtt válogatottban, tehát az NB I-ben is játszik – fogalmazott a vezetőedző.

Május 25-26-án rendezték meg az U15-ös leány és fiú korosztály Röplabda Országos Bajnokság döntőit Békéscsabán és Miskolcon. A fiúk Miskolcon megnyerték az országos döntőt, a lányok Békéscsabán az 5. helyen végeztek.

A Kecskeméti Sportiskola Röplabda Akadémia az országban az egyetlen olyan egyesület, amelynek leány és a fiú csapata is bejutott az ország legjobb 6 együttese közé és képviselhették Kecskemétet az országos döntőben.

A fiúknál a KESI RA magabiztosan verte 3:0-ra a hazai közönség előtt szereplő MEAFC-ot és két győzelmével a kecskeméti csapat zárt az A csoport élén, és jutott egyenes ágon az elődöntőbe. A Szegedi RSE elleni győzelem már a döntőt jelentette Szabó Tamás fiai részére.

A fiúk Tatár Mihályról elnevezett U15-ös Országos Bajnokság döntője elképesztő izgalmakat hozott: a KESI Röplabda Akadémia csapata a Pénzügyőr ellen két játszmavesztéssel kezdett, majd sorozatban három szettet nyerve sikerült fordítani és megverni a címvédőt.

Kiss Éva, az U15-ös leány csapat vezetőedzője szerint az országos döntőben elért 5. hely kiváló eredmény.

-Három helyről válogattam össze azt a csapatot, amellyel készültünk az országos döntőre. Hatan maradtak a régi csapatomból, akikkel már második éve dolgoztam, Szappanos Tibitől a B csapatból négyen jöttek, Juhász Zolitól is jött négy kislány. Nagyon jó kis gárda jött össze, akik komolyan edzettek, emberileg is kiálltak egymásért. Elsődleges cél az volt, hogy bent maradjunk az első osztályban, amelyben az ország legjobb 9 csapata játszik. A békéscsabai döntőben nagyot harcoltak a lányok, megérdemelten szerezték meg az értékes ötödik helyezést – értékelte az U15-ös lányok eredményét a vezetőedző.

Június 7-e és 9-e között rendezték meg az U17-es Röplabda Országos Bajnoki Döntőt Esztergomban.

Az első csoportmérkőzésünkön fordulatos mérkőzést játszottunk az SZRSE-Narancs csapatával, hátrányból felállva végül magabiztosan nyertük a döntő játszmát, és így a mérkőzést is 3:2-re.

Az Akadémiánk csapata lett a negyedik elődöntős, miután három játszmában magabiztosan legyőzte a Pénzügyőr SE Zöld csapatát. A kecskeméti akadémisták végül a negyedik helyet szerezték meg.

A kecskeméti Röplabda Akadémia az országban az egyetlen olyan szervezet volt, aki az U13-as korosztályban két fiú csapattal képviselhette városunkat az országos döntőben. A Dunszt Ferencről elnevezett döntő küzdelmeit június 8-án és 9-én Szegeden rendezték meg. A KESI Röplabda Akadémia „B” csapat Seremet Attila vezetésével a II. osztályt megnyerve verekedte be magát az ország 6 legjobb csapata közé. Végül a B-csapat bronzéremmel zárta a tornát, Balla Szabó Márti csapata pedig szoros mérkőzéseket játszva a hatodik helyen zárt.