Kocsira dőlt egy fa a viharos szélben Kecskeméten

2024. 03. 28., 13:17
A Gyenes téren parkolt az a kocsi, amire rádőlt egy fa a viharos szél miatt. De másik három is megrongálódott, és a villanyoszlop is ketté szakadt.
Fotó: Bán Zoltán, Sebességmérés/Útinform Kecskemét Facebook csoport

Erős, viharos szélre adott ki figyelmeztetést az OMSZ, Kecskeméten is okozott károkat a szél. A Gyenes téren egy fa dőlt egy ott parkoló kocsira - tudtuk meg a Sebességmérés/Útinform Kecskemét Facebook csoportjából. A poszt szerint személyi sérülés nem történt.

Kerestük a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságot az eddig történt károkkal kapcsolatban. Kovács Andrea, a katasztrófavédelem szóvivője elmondta, eddig összesen hat bejelentés érkezett hozzájuk a vármegyéből. Négy helyszínről riasztották őket Kecskemétről, egy helyszínről pedig Kerekegyházáról kidőlt fák, leszakadt faágak miatt. Ballószögön egy bádogépületet bontott meg a viharos szél, ennek megerősítésében kérték a tűzoltók segítségét.

A Gyenes téren kidőlt fa egy villanyoszlopot is ketté tört, ezért az áramszolgáltató munkatársai áramtalanították az érintett szakaszt. Ezután a katasztrófavédelem munkatársai feldarabolták a kidőlt fát. Mint megtudtuk, összesen négy jármű szenvedett károkat a fa, illetve a villanyvezetékek miatt. 

Kovács Andrea azt is hozzátette, hogy személyi sérülés egyik esetben sem történt.