Koncert és sütivásár az Olívia Szeme Fénye Alapítvány javára az Ápolóban

2023. 06. 11., 13:44
Jótékonysági koncertet és sütivásárt tartottak vasárnap délelőtt az Olívia Szeme Fénye Alapítvány javára az Ápoló klubban. A rendezvény teljes bevételét az extrém koraszülöttként világra jött, majd öt naposan nagyon súlyos agyvérzést szenvedett Pataki Olívia gyógykezelésére fordítják.
Fotó: Borda Máté
A galéria 32 képet tartalmaz

Olívia 24. hétre jött a világra ikertestvérével, Dórával együtt. Olívia öt naposan súlyos agyvérzést szenvedett, aminek következményeképpen halmozottan sérült, csak fényt látó gyermek. Mára ötéves kislányokká cseperedtek, Olívia nagyon szépen fejlődik, kézen fogva sétál, ül. Önellátásra nem képes, nem beszél, sajnos értelemben és mozgásban is le van maradva.

A folyamatos fejlesztéseknek, gyógytornának köszönhetően napról-napra egyre szebben fejlődik, ezek költsége viszont hatalmas terhet ró a családra, amit nem tudnak önerőből finanszírozni. A vasárnapi esemény lehetőséget nyújtott arra, hogy Olívia heti gyógytornáinak, fejlesztéseinek, intenzív terápiáinak költségeit fedezni tudják, és a jövőben is biztosítani tudják számára a megfelelő ellátást.

Vasárnap délelőtt sokan összegyűltek az Ápoló klub udvarán, hogy támogassák ezt a nemes kezdeményezést. A gyerekek kipingáltathatták arcukat, és megkóstolhatták a finomságokat, melyeknek bevétele szintén Olívia gyógykezelését támogatja.

A délelőtt fénypontja volt a Kiskalász zenekar koncertje, akiknek nevéhez olyan nagysikerű dalok köthetők, mint a Palacsinta, a Nem akarok, a Hepehupa, a Gyere az Állatkertbe és a Zooli, a zebra.

A már hat CD-vel büszkélkedő együttes elsősorban Bartos Erika verseinek megzenésítésével lopta be magát a kisgyermekes családok szívébe. Vasárnapi műsoruk válogatás volt az elmúlt 14 év legsikeresebb dalaiból.