Archívum
Keresés
Dátum választó
Rendezés
15 találat
2023.03.24

Tavaszi fesztivál: hétvégi záró programok és tovább futó kiállítások

A hétvégén izgalmas programokkal zárul a 38. Kecskeméti Tavaszi Fesztivál. Péntek este táncház, szombaton újcirkusz-előadás és szabadtéri programok várják az érdeklődőket. A SZÍN-TÁR, néhány nappal túlnyúlva a tavaszi fesztiválon, szerdáig várja a színház szerelmeseit színművészeti egyetemi társulatok előadásaival, a Bozsó Gyűjteményben nyílt festészeti kiállítás pedig egészen május 7-ig megtekinthető. A Nemzetközi Kerámia Stúdió és a Népi Iparművészeti Gyűjtemény kiállításai, valamint a Hírös Agóra két további tárlata is várja az érdeklődőket.
2023.03.22

Nagyböjt és húsvét a mai ÉlŐvíz középpontjában

A nagyböjt és a húsvét áll a KTV ÉlŐvíz című vallási műsora ma esti adásának középpontjában. Öt riportban, több felekezet szemszögéből, személyes példákon keresztül mutatjuk be a készületet a kereszténység legnagyobb ünnepére. A műsor ma este 20.00 órától látható a Kecskeméti Televízió műsorán, később bármikor újra megnézhető az interneten.
2023.03.18

Tízéves fennállását ünnepelte a kecskeméti Kosárlabda Akadémia

Tízéves fennállását ünnepelte péntek este a Sheraton Hotelben tartott nagyszabású ünnepi fogadáson a Mercedes-Benz Gyár Nemzeti Kosárlabda Akadémia. Az estélyen Ivkovicné Béres Tímeát, az akadémia alapító-igazgatóját az országos kosárlabdaszövetség (MKOSZ) emlékérmével tüntették ki, Deutsch Tamás pedig a Sportegyesületek Országos Szövetsége (SOSZ) elnökeként bejelentette, hogy a Kecskeméti Junior Sport Nonprofit Kft. idén 200 millió forintos állami támogatásban részesül.
2023.03.15

Március 15 –Megtelt a Városháza díszterme a városi ünnepségen

Az esős és hideg idő miatt idén nem a Kossuth-szobornál, hanem a Városháza gyönyörűen felújított dísztermében tartották meg a városi ünnepséget március 15-e alkalmából. A megtelt teremben a kecskeméti nemzeti színház ünnepi műsora és Nyeste Pál piarista szerzetes ünnepi beszéde szólította meg a jelenlévőket. A megemlékezés koszorúzással zárult a Kossuth-szobornál.
2023.03.14

Márciusi ifjak: gyertyás megemlékezés az Ókollégiumnál a nemzeti ünnep előestéjén

Márciusi ifjak címmel gyertyás megemlékezést tartottak március 15-e előestéjén a református Ókollégium főbejáratánál. A színvonalas műsorban citerazene és ének, korabeli naplóidézetek és néptánc elevenítette fel az 1848. márciusi eseményeket Pesten és Kecskeméten.
2023.03.08

ÉlŐvíz - Zirig Kristóf atya a nagyböjtről

Zirig Kristóf római katolikus pappal, a Nagytemplom káplánjával beszélgettünk a húsvétot megelőző készületről, a nagyböjtről. A KTV ÉlŐvíz című vallási műsorának legutóbbi, februári adásában látható beszélgetésben rávilágítanak a böjt lényegére, de kiderül például az is, hogy szabad-e a híveknek halat enni a húsvét előtti szent negyven napban.
2023.03.05

ÉlŐvíz - A fiatal evangélikus lelkészházaspárral beszélgettünk

A tavaly nyár óta Kecskeméten szolgáló fiatal evangélikus lelkészházaspárral, Hajduch-Szmola Patrikkal és Kovács Barbarával beszélgettünk a KTV ÉlŐvíz című vallási műsorának legutóbbi, februári adásában. A beszélgetés apropóját a Házasság hete adta, de arról is kérdeztük őket, hogyan kerültek Kecskemétre, hogy érzik itt magukat és hogyan telnek mindennapjaik három kislányukkal.
2023.03.04

Az általános iskolásoknak is eredményt hirdettek a Zrínyi-matekversenyen

Szombat délelőtt az általános iskolások mezőnyében is ünnepélyesen kihirdették a Zrínyi Ilona Matematikaverseny megyei eredményeit. A kecskeméti Petőfi Sándor Katolikus Általános Iskolában megtartott eseményen több mint 150 diákot díjaztak.
2023.03.03

Tavaszi fesztivál: 12 helyszínen közel 40 program az idei kínálatban

Tizenöt nap alatt 12 helyszínen csaknem 40 programmal várja a kultúrára vágyó kecskemétieket és környékbelieket a hírös város 38. tavaszi fesztiválja. A március 10. és 25. között zajló kulturális kavalkád részleteit a Hírös Agórában tartott pénteki sajtótájékoztatón ismertették.
2023.03.02

Csaknem ötvenen mérették meg magukat a Petőfi-szavalóverseny döntőjén

Négy kategóriában 46 fő mérette meg magát szerdán a Kelemen László Kamaraszínházban a Petőfi 200 emlékév kapcsán meghirdetett szavalóverseny döntőjében. A Bács-Kiskun Vármegyei Önkormányzat és a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház által szervezett szavalóversenyre 250-en neveztek a megyéből, közülük jutottak be 46-an a szerdai döntőbe. A döntő legidősebb résztvevője 71, a legfiatalabb 10 esztendős volt. Késő délután kiderült, kik nyertek az egyes kategóriákban és kik lettek különdíjasok.
2023.03.01

Csipkefa főzőcske, előadás és táncház Nyisztor Tinkával

Pénteken ismét csángó táncházat tart a Csipkefa Zenekar a Kápolna utcai Clichében. Vendégük ezúttal Nyisztor Tinka néprajzkutató lesz, aki a moldvai Pusztina településről látogat el Kecskemétre. A 20.00 órakor kezdődő táncház előtt 16.00 órától moldvai csángó galuska készítésre, 19.00 órától előadásra várják az érdeklődőket, melyen Nyisztor Tinka a moldvai csángók jeles napi és hétköznapi étkezési szokásairól, valamint aktuális vallásgyakorlási lehetőségeiről beszél majd. A belépés mindvégig ingyenes, adományokat elfogadnak a vendég tiszteletdíjára.
2023.02.28

Protestánsok Kecskeméten a 16-18. században - Székely Gábor előadásai az Újkollégiumban

Protestánsok Kecskeméten a 16-18. században címmel tart három alkalomból álló előadás-sorozatot az Újkollégium dísztermében Székely Gábor történész, művészettörténész, a Kecskeméti Református Kollégium egykori diákja, akinek tavaly jelent meg a témában doktori disszertációjának átdolgozott változata tanulmánykötetként. Március 6-án, 7-én és 8-án (hétfőn, kedden és szerdán) 17.00 órától minden érdeklődőt szeretettel vár a Kecskeméti Evangélikus és a Kecskeméti Református Egyházközség.
2023.02.24

Megrendítő megemlékezés a kommunizmus áldozatairól a Lestár téren

Megrendítő megemlékezést tartottak péntek délelőtt a kommunizmus áldozatairól a Lestár téri kopjafánál, az egykor ÁVH-központként működő, a népnyelv által "kékítő háznak" nevezett épület előtt. A KDNP által szervezett megemlékezésen dr. Latorcai Csaba miniszterhelyettes beszédében párhuzamot vont a kommunizmus és a jelenlegi nyugat-európai balliberális politika között.
2023.02.23

Pulay Domonkos, az EWTN katolikus televízió műsorvezetője tartott előadást Kecskeméten

Pulay Domonkos szerkesztő-riporter, az EWTN katolikus televízió fiatal műsorvezetője tartott előadást szerda este Kecskeméten a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége (KÉSZ) helyi csoportja szervezésében. Lendületes előadásában az evangelizáció médiában való lehetőségeit vette számba a magvető szentírási példázatán keresztül.
2023.02.17

A 2022-es év legeredményesebb kecskeméti sportolóit köszöntötték

A 2022-es év legeredményesebb kecskeméti sportolóit és felkészítőiket köszöntötték péntek délután a Mercedes-Benz Sport Akadémián rendezett városi ünnepségen. Összesen 141 személy részesült elismerésben.
2023.02.16

Egyhangúlag elfogadta a közgyűlés a városi díjakról szóló új rendeletet

A szakbizottságokban elhangzott javaslatok alapján módosítva, egyhangúlag elfogadta a csütörtöki közgyűlés a városi díjakról szóló új rendeletet. Bizonyos díjakat összevonnak, több esetben módosul az átadások időciklusa és két új díjat is alapítanak.
2023.02.16

Hamarosan kijelölhetik a repülőtér körüli zajgátló védőövezeteket

Jól halad a kecskeméti katonai repülőtér környezetében létesítendő zajgátló védőövezetek kijelölésének folyamata. A csütörtöki közgyűlésen a katonai légügyi hatóság illetékese azt mondta, az ún. izofon-görbék telekhatárokhoz való igazítását követően a szakhatóságok néhány hónap alatt jóváhagyhatják az új övezeteket, melyek így hivatalosan kijelölésre kerülhetnek.
2023.02.15

Új rendelet szabályozhatja a városi díjakat

Új önkormányzati rendeletet fogadhat el a csütörtöki közgyűlés a városi díjakról. Az új rendelet értelmében bizonyos díjakat összevonnának, több esetben módosulna az átadások periódusa és új díjakat is alapítanának. A téma kapcsán több bizottságban is vita alakult ki a kormánypárti és az ellenzéki képviselők között.