Közel 300 milliós útfejlesztés Városföldön

2023. 01. 27., 16:55
Közel 300 millió forint értékű útfejlesztés valósult meg Városföldön. A településhez tartozó Dózsa lakótelepen összesen több mint 4 km utat újítottak fel. A projektben egy földút stabilizálása is szerepelt, így nemcsak a lakosság, hanem a külterületi gazdálkodók is gyorsabban érhetnek célba.
Fotó: Harkai György
A galéria 7 képet tartalmaz

Boldogon vágták át a szalagot ma délután Városföldön egy nemrégiben felújított útszakasznál. A mai napon zárták le ugyanis azt a projektet, aminek célja az volt, hogy fejlesszék a Dózsa lakótelepet körülölelő külterületi mezőgazdasági és ipari gazdasági szempontból jelentős forgalmat lebonyolító utakat. Veszelka Mihály, Városföld polgármestere az ünnepélyes átadón elmondta, minden kistelepülési polgármester álma egy olyan nap, mint a mai, amikor értékkel gyarapodik a település.

A polgármester kiemelte, hogy a mintegy 4,3 km-nyi útfejlesztésnek köszönhetően nemcsak a Dózsa lakótelep lakossága, hanem mellette fekvő mintegy 3600 hektár földterület gazdálkodói is könnyebben érnek célba. A projektzáró eseményen dr. Szeberényi Gyula Tamás, a térség országgyűlési képviselője köszöntőjében arról beszélt, hogyan lehet felvenni a küzdelmet a vidéki életmódot kiszorító városias életforma ellen.

-A városias életforma divatjával szemben népszerűsíteni kell a természet közeli életmódot, a falusias életmódot, annak egészséges voltát. Az infrastrukturális fejletlenségekkel szemben pedig úgy tudjuk felvenni a harcot, ha fejlesztjük a vidéket - mondta dr. Szeberényi Gyula Tamás, országgyűlési képviselő.

Városföldön a külterületek jobb megközelíthetőségéért nemcsak aszfaltburkolatú utakat újítottak fel, hanem egy közel 2 km hosszú földút mechanikai stabilizálása is megtörtént. Így a térség külterületi gazdálkodói gyorsabban érhetik el az országos közúthálózathoz tartozó régi 5-ös főutat is. A projekt az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap 266 millió forintos támogatásával valósult meg.