Közel félszáz bogrács alá gyújtottak be a katonatelepi szüreti napon

2023. 10. 07., 18:57
Ma rendezik meg a több évtizedes múlttal rendelkező katonatelepi Szüreti Napot. Az esemény egyik fő eseménye a főzőverseny volt, melyen közel félszáz bográcsban készültek a legfinomabb, kakasból készült ételek. A lovaskocsis felvonulás sem maradhatott el, melyhez a hangulatot a Kecskemét Táncegyüttes biztosította. A programok késő estig tartanak.
Fotó: Molnár H. Boglárka
A galéria 77 képet tartalmaz

Mintegy 20 fogattal és hátaslovakkal vonultak fel szombaton Katonatelep utcáin a Szüreti Napra érkezők. Ez a programelem is már tradícióvá vált a nagy múlttal rendelkező eseményen, amelyre nem csupán a helyiek látogatnak el.

- A szüreti napnak itt több évtizedes hagyománya van, ez nagyon jó közösségformáló rendezvény. Ilyenkor egész Katonatelep megmozdul, és sok olyan ember lakik Katonatelepen, akik szervező képességgel rendelkezik. A szüreti nap során mindig van egy lovaskocsis felvonulás, amely a település jó pár utcáján végigmegy. Ezúttal a Kecskemét Táncegyüttes gondoskodik a megfelelő hangulatról, ők húzzák a talpalávalót. Lesz foci meccs a nap során, Csík János és a Mezzo, valamint a Hang Over Gang zenekar is itt lesz. Sok program van a gyermekeknek is, így például ugrálóvár, kifestő
— nyilatkozta a Kecskeméti Médiacentrumnak dr. Fekete Gábor, önkormányzati képviselő.

A programok között szerepelt még a Mathiász János Általános Iskola és a Corvina Óvoda műsora, szablyavívás bemutató, must készítés, borkóstolás, de volt kézműves sátor, valamint a Magyar Honvédség toborzó sátra is megtalálható volt. Az egyik kiemelkedő programelem a Chicken-Food Kft. kakasfőző versenye volt, de idén újdonsággal is készültek a szervezők.

- Most először hirdettünk a háziasszonyoknak süteménysütő versenyt. Otthon kellett megsütniük, itt pedig díjazzuk a legjobbakat
— mondta dr. Fekete Gábor.

A szüreti napon az egyik csapat kecskepörköltet készített, ami kuriózum volt a versenyen.

- A pörkölt legfontosabb hozzávalója a hagyma, kell hozzá a kecske is és a pirospaprika, ami házi legyen
— mondta stábunknak Benda Balázs.

De természetesen minden csapatnál fellelhető volt a kakasból készült étel is.

- A titka az, hogy csak magyar termékből készül, magyar kakas, magyar zöldség, ez a legfőbb szempont. 2-3 óra a főzési idő. Egy egyszerű, házi jellegű levesről beszélünk, úgy készül, mint a tyúkleves. A húst le kell habozni, hogy a húsnak a szennye lemenjen. Nem egy bonyolult étel, de nagyon finom
— mesélte Koncz József.

A szüreti nap késő estig tart, DJ Kohut zenél majd a vendégeknek.