Közeleg az első féléves helyi adók befizetésének határideje

2023. 02. 23., 13:51
Közleményben figyelmeztete dr. Temesvári Péter, KMJV jegyzője arra, hogy közeleg az első féléves helyi adók befizetésének határideje.
Kecskemét Városháza

Az első félévben esedékes helyi adók befizetési határideje 2023. március 16. (csütörtök). Mivel 2023. január 1-jétől több helyi adózást érintő jogszabályváltozás lépett hatályba, kérjük Tisztelt Adózóinkat, hogy a befizetések tekintetében különös körültekintéssel járjanak el. Javasoljuk, hogy közvetlenül a befizetést megelőzően ellenőrizzék aktuális adószámla-egyenlegüket az E-Önkormányzat Portálon (https://ohp-20.asp.lgov.hu/nyitolap ), ahol akár azonnal teljesíthetik is a befizetést elektronikus úton, bankkártyával.

Az önkormányzati adóhatóság postára adta, jogi személyek és egyéni vállalkozók esetében elektronikus úton a tárhelyekre megküldte a nyilvántartott adózók folyószámla egyenlegét tartalmazó adószámla kivonatokat a 2023. február 17-ig beérkezett és lekönyvelt befizetések és ezen időpontig feldolgozott adókötelezettséget érintő változások figyelembevételével. A legfontosabb, pontos befizetést segítő tudnivalókat a kiküldött adószámla kivonat végén található tájékoztató tartalmazza.

További részletes tájékoztatót olvashatnak honlapunkon: https://kecskemet.hu/uploaded_files/files/hirek/77004/tajekoztato_elso_feleves_helyi_adok_befizetese.pdf

Köszönjük, hogy az adó befizetésével hozzájárulnak városunk fejlődéséhez.

dr. Temesvári Péter

jegyző