Középpontban a koraszülöttek

MAGNET Kongresszus Kecskeméten

2023. 06. 09., 16:00
Az ország minden pontjáról érkezett mintegy 400 gyermekgyógyász szakorvos Kecskemétre. A Magyar Neonatológiai Társaság IV. Kongresszusának a Four Points by Sheraton Hotel ad otthont június 8. és 10. között, amely egyben a Fiatal Neonatológusok 8. találkozója is. A kongresszus fő témája az újszülött ellátás.
Fotó: Kiss-Berta Beáta
A galéria 10 képet tartalmaz

A szülőszobai ellátástól kezdve a koraszülött ellátáson át az utógondozásig széles skálát ölel át a Magyar Neonatológiai Társaság IV. Kongresszusa. A megnyitót ma tartották a Four Points by Sheraton Hotelben.A résztvevő szakemberek a három napos kongresszuson kerekasztal beszélgetésen, szakmai előadásokon és workshopokon vehetnek részt. A MAGNET főszervezőjeelmondta: az országos rendezvényre több száz csecsemő és gyermekgyógyász szakember érkezett. Három fő területről tanácskoznak a szakemberek.

- Az úgynevezett "forró témák", a legújabb dolgok a neonatológiában, a NIC I. ellátás, ami az alap újszülött ellátást jelenti, ugye ebben van az újszülöttek 90 százaléka. A harmadik pedig a fejlődésneurológia, ami szintén az újszülött gyógyászathoz kötődik, de már az újszülött koron túl is gondolkodunk. Azok az újszülöttek, akik valamilyen szempontból problémásak lehetnek, pl. kis koraszülött vagy oxigiénhiányon átesett újszülött – az ő utógondozásáról is beszélünk kiemelten ezen a kongresszuson - mondta Tálosi Gyula, a Csecsemő- és Gyermekgyógyászati Osztály osztályvezető főorvosa, a MAGNET főszervezője.

A Magyar Neonatológiai Társaság, a MAGNET 2019. nyarán alakult meg. Fő cél a neonatológia, vagyis az újszülött gyógyászat területén felmerülő szakmai és tudományos kérdések művelése. A Társaság kiemelten fontosnak tartja a neonatológia területén dolgozó összes szakemberrel való kapcsolattartást.