Középpontban az éghajlatváltozás – Szakmai napot szervezett az Agrárkamara

2024. 02. 08., 13:47
A változó klímával, illetve az ehhez alkalmazkodó talaj- és vízgazdálkodással foglalkozott a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara mai ingyenes szakmai napja. A konferencián vízmegőrző agrotechnikai lehetőségeket valamint a hazai, uniós követelményrendszereket is ismertették az előadók.
Fotó: Harkai György
A galéria 24 képet tartalmaz

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara országjáró szakmai konferenciát szervezett azért, hogy felhívja a gazdálkodók figyelmét arra, hogyan kell alkalmazkodniuk a változékony időjárási viszonyokhoz. Kecskeméten ma (csütörtök) délelőttől kezdődtek az előadások a Granada Konferencia, Wellness és Sport Hotelben. A vendégeket a szervező nevében Fekete Zsolt, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Bács-Kiskun vármegyei főfalugazdásza köszöntötte.

- Az elmúlt években a csapadék eloszlása eléggé kiszámíthatatlan. Ez alatt azt értjük, hogy hol sok volt, hol pedig éppen hogy kevés csapadék hullott. Ilyen rendezvényekkel próbáljuk felhívni a gazdálkodók figyelmét arra, hogyan lehet megfelelni a szélsőséges változásoknak, hogy a mezőgazdasági művelés alatt álló talajok vízháztartása megfelelő lehessen
— nyilatkozta a Kecskeméti Médiacentrumnak Fekete Zsolt, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Bács-Kiskun vármegyei főfalugazdásza

Az ingyenes szakmai rendezvényen a résztvevők a hazai klimatikus viszonyok mellett a talajok fontos szerepéről is képet kaphattak az alkalmazkodó gazdálkodásban. A talajgazdálkodás kérdései között talán a vízmegőrző agrotechnikai lehetőségek megismerése lehet fontos útravaló a gazdálkodók számára. A témával bővebben a KTV mai (csütörtöki) Kiemelő című magazinja.