Címke: Nemzeti Agrárgazdasági Kamara
Keresés
Dátum választó
Rendezés
12 találat
2023.02.05

A termelői, feldolgozói szervezetek és a kiskereskedelem szereplői az árstop kivezetését javasolják

Az első élelmiszerár-stop egy éve, 2022. február 1-jén lépett életbe. Az ágazat meghatározó szereplői szerint a felborult európai uniós piaci környezetben az ársapkák kivezetése segítené a hazai agrárium, élelmiszeripar versenyképességének megőrzését, stabilizálva hazánk élelmiszer-önellátását. Ez a termelők, az élelmiszer-feldolgozók és a kereskedők közös érdeke - írja közleményében a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara.
2023.01.18

Változások a KAP-ban

Megkezdődött a gazdák tájékoztatása a Közös Agrárpolitika változásairól. Az új támogatási rendszer bevezetésével hangsúlyosabbak lesznek a klíma- és környezetvédelmi célok. Az újdonságokat elsőként Jánoshalmán hallhatták a gazdák, pénteken pedig Kecskeméten rendezik meg a tájékoztató fórumot a Kocsis Pál Mezőgazdasági Szakközépiskolában.
2022.12.18

Tájékoztatás az év végi ügyeleti rendről és kormányzati igazgatási szünetről

Magyarország Kormánya a 369/2022. (IX. 29.) Kormány rendelettel kormányzati igazgatási szünetet rendelt el, amely 2022. december 22. napjától 2023. január 6. napjáig tart. A rendelet értelmében az igazgatási szünet időtartama alatt a kormányzati igazgatási szerv feladatait nem látja el, ezért az intézményrendszer ezen időszak alatt szünetelteti eljárásait.