Közös iszogatás közben mellbe rúgta a nőt, akinek bordája tört

2023. 05. 24., 08:17
A Kecskeméti Járási Ügyészség súlyos testi sértés bűntette miatt vádat emelt egy többszörös visszaeső férfival szemben, aki közös italozás alatt kialakult vita során olyan nagy erővel rúgta mellkason nő ismerősét, hogy annak bordája eltört. A férfinak emellett öt további bűncselekményért is felelnie kell.
Képünk illusztráció

A vádirat szerint a kiskunfélegyházi férfi kétszer is bántalmazta nő ismerősét, az ügy egyik sértettjét. Mindkétszer közös italozásuk torkollott vitatkozásba, majd bántalmazásba. Először 2022 augusztusában a vádlott nagy erővel mellkason rúgta a sértettet, amitől a nő bordája eltört. Második alkalommal, 2023 januárjában pedig az arcán rúgta meg a sértettet, aki ekkor könnyebb sérüléseket szenvedett.

A férfi 2022 augusztusában egy kiskunfélegyházi áruház előtt látta, amikor az egyik pénztáros a pénztárcáját a boltban felejtő sértett után indult, hogy a pénztárcát visszaadja, de eredménytelenül tért vissza. Ezen információkat felhasználva a férfi negyedóra elteltével, azzal jelentkezett az áruház vezetőjénél, hogy a sértett őt küldte a boltban felejtett pénztárcájáért. A megtévesztett boltvezető átadta a vádlott részére a pénztárcát, amelyben a sértett 22.000 forint készpénze volt.

A férfinak két lopás miatt is felelnie kell. Előbb, 2022 októberében volt munkaadójának ingatlanjáról lopott. A férfi tudta, hogy a sértett hol tartja a melléképület kulcsát, és amikor a sértett nem tartózkodott otthon, azt elvette, majd a melléképületből egy láncfűrészt, egy mobiltelefont, valamint kannákban 50 liter gázolajat, 10 liter benzint és 20 liter bort zsákmányolt, összesen több mint 60.000 Ft értékben. Másik lopása során, 2023 januárjában a kerékpárral érkező vádlott egy hirtelen mozdulattal leemelte a kerékpárja mellett telefonáló sértett karjáról a táskáját, majd a helyszínről eltekert. A férfi által elvitt táskában a sértett iratai mellett benne volt a bankkártyája és 40.000 forint készpénze is. Az így ellopott bankkártyát a férfi még aznap átadta egy ismerősének, akit megkért arra, hogy azzal számára cigarettát és alkoholt vegyen, a tranzakciókat azonban a bank elutasította.

Az ügyészség a jelenleg is letartóztatásban lévő férfit súlyos testi sértés, lopás és információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntettével, valamint könnyű testi sértés, lopás és csalás vétségével vádolja. Ezért a többszörös visszaeső vádlottal szemben fegyházbüntetés kiszabását indítványozza.